Видове проявления на злото - Част 2

 

2. Проявено зло в материална форма

Най-често, злото се проявява в материална форма, чрез манипулация и похищения на добронамерени души, които в края на своя земен живот не остават да служат на мрака, а се прибират отново в духовния свят, за да си подготвят нова план програма за живот. Образно казано, това са души, които временно са попаднали в клопката на злото и неосъзнато са започнали да го подпомагат. Тези хора са очите, ушите, гласът, краката и ръцете на злото в материална форма. Чрез тях злото изпълнява своите цели в материалния свят. Най-често, в марионетки на злото се превръщат хора, които носят в себе си много болка, страхове и рани, както и хора, които са дали превес на своето его и са оставили то да ги води в живота.

- Следотърсачи
В тази категория попадат най-често хора, които не осъзнават, че са манипулирани на енергийно ниво от злонамерени същности. Тези хора неосъзнато изпитват силно вътрешно желание да обикалят различни групи и общности и да прекарват известно време сред тях. Целта е да опознаят хората и да усетят техните енергийни възможности и слабости. По този начин злото набелязва своите потенциални “жертви“, които в подходящ момент ще провокира и облъчва с негативна енергия. Целта му е да ги превърне в генератори и излъчватели на негативна енергия, с която злото да започне да се захранва.

Най-често, така наречените “жертви“, които следотърсачите набелязват, са водачи на групи, които имат достъп до повече хора, а от там и до тяхната енергия. Самите следотърсачи го правят неосъзнато, те изпитват желание да разпитват хората и да научат колкото се може повече информация за тях. Освен различни групи, кръжоци и общности, те посещават много семинари и всички останали среди, в които различни хора се обединяват около една обща кауза. С прости думи казано, там, където се завихря и излъчва повече енергия, са местата, на които злото изпраща своите следотърсачи.

Не всички хора, които припознават себе си в това описание, означава, че са следотърсачи на злото. Зависи от това, дали поривът идва от сърцето или е провокиран от злонамерени енергийни същности, който на физическо ниво най-често се усеща в областта на корема и слънчевия сплит. Самонаблюдавайте се и сами ще откриете това, което ви кара да го правите, дали предизвиква във вас положителни или отрицателни чувства, емоции и мисли. Пак казвам, те го правят неосъзнато и нямат за цел да вредят. Всъщност, те пряко не навреждат по никакъв начин, защото когато открият потенциална “жертва“, която е влязла в полезрението на злонамерена енергийна същност, тя бива атакувана от следващата група хора, които отново са неосъзнато манипулирани от злото.

- Провокатори
Провокаторите са хора, които най-често са позволили на своето его да вземе превес в живота им. По този начин злото се възползва от тях, като им внушава мисли и желания, които те припознават като свои и така те започват да повлияват на собствените им действия. Егото е меко като глина и е много лесно да се манипулира, докато ако човек се е оставил в ръцете на Бог (своята душа) да го води, тогава е много трудно да му бъдат внушени мисли, чувства и действия, които имат разрушително и провокативно въздействие, защото душата не би навредила никому, дори не би позволила и косъм да падне от най-големия й враг. Тя знае, че зад воала на привидното зло стои изстрадала душа, която също като нея е изтъкана от любов и е създадена да служи на цялото. Когато човек има силна изградена енергийна връзка със своята душа, тогава тя ще му подава ясни сигнали, когато злото се опитва да я манипулира.

За да разберете по-лесно как се случва това, нека разгледаме следния пример, който ще обрисува злото в действие. Представете си, че се намирате на семинар за духовно развитие. Той е посетен от много хора и е воден от лектор, който вече е добре познат на злото, благодарение на неговите следотърсачи, които са го проучили и са открили слабите му места. Нека кръстим провокатора в тази история “Сляпчо”, понеже той не осъзнава какво предизвиква в него провокативните му действия. Истината е, че злото, въплътено в човешко тяло, за което ще стане дума в следващата глава от книгата, не би предприело провокативни действия, а ако го направи, то би било много рядко, защото най-често избира да изиграе роля, която цели да не разкрие неговата истинска същност. Затова ролята на провокатори най-често се изиграва от заслепени хора, които са отслабили връзката със своята душа и енергийните светове, и по този начин им е много трудно да разберат, кои мисли, чувства, емоции и желания са породени от тяхната душа, и кои са насадени от злонамерени енергийни същности.

По време на семинара, когато водещият лектор говори на тема, за която злото е добре информирано, че лекторът е уязвим, в този момент злонамерените енергийни същности внушават мисли и силно желание на Сляпчо да ги изрече. Това става импулсивно и понякога Сляпчо толкова силно усеща това вътрешно желание да го направи, че ако не ги изрече, усеща как негативната енергия вътре в него започва да го разяжда и да изпитва силен дискомфорт, и затова решава да изрече провокативните думи, като по този начин изкарва негативния заряд от себе си и го насочва към лектора. По този начин, образно казано, злото провежда своите малки провокативни атаки, с които цели да уязви и злепостави лектора. Така то цели да обостри неговите слабости и чрез тях да достигне до него.

Това се случва, когато някоя наша слабост обсеби нашите мисли, чувства емоции и действия. Когато това се случи, негативната енергия, която завихряме на всички енергийни нива (измерения), привлича и отваря вратата, през която злото ни достига и започва да ни манипулира, като ни внушава мисли, чувства, емоции, визуални картини и други усещания, в зависимост от това, на кое измерение е пробойната, през която злото е успяло да ни достигне.

Моментът, в който злото достигне своята жертва, благодарение на умелата работа на своите провокатори, тогава провокациите намаляват или спират изцяло, защото злото вече има директен достъп до него. Ако душата продължи да се съпротивлява, тогава и провокаторите ще продължават, за да могат да я отслабят, като я обгърнат в негативна енергия и по този начин, образно казано, й “затворят устата“, защото колкото повече негативна енергия обгръща човек, толкова по-слабо чува шепота на своята душа. Гласът на душата е тих и той може да се чуе единствено когато човек е потопен в покоя на своите мисли, чувства и емоции. Когато заобикалящият ни свят постоянно ни държи под напрежение и живеем живота си в постоянен стрес, тогава на душата ни е много трудно да ни напътства и води по пътя на светлината.

По подобен начин се случват и всички останали провокации на злото, във всички сфери на живота. Разбира се, то не е устремено само към духовните среди, а към всички сфери на живота. Всеки път, когато попаднете в ситуация, в която сте провокирани от раздразнен и негативен човек, се запитайте, коя сила го ръководи. Моментът, в който осъзнаете, че душата никога никому не би навредила, по никакъв начин, защото тя е ръководена и напътствана от любовта, а любовта си служи с много по-различни методи, за да стимулира и подкрепи развитието на един човек. Негативните провокации са инструмент на злото, които най-често са излъчени и проявени от обладани и неосъзнати хора, които не се замислят върху своите действия и последиците, които оставят след себе си.

Много е важно да се научите да устоявате на провокаторите и да не им се поддавате, защото по този начин ще съхраните себе си и така няма да позволите те да ви уязвят, което е една от основните им цели. Друга цел, с която злото непрестанно провокира слабостите в хората е, че по този начин те излъчват негативен заряд, който злото използва, за да се захранва. Не винаги злото цели да провокира някой, с цел да го достигне и директно от него да се захранва с енергия. Понякога злото се възползва от всеки удобен случай, да провокира слабостите у хората, за да може те да излъчват негативна енергия, която първо, че е храна за злото и второ, тази негативна енергия се напластява върху слабостите (товарите), които хората носят в себе си и по този начин, с всеки изминал ден, те се задълбочават и злото с все по-голяма лекота ги обостря. По този начин злото цели да има по-голям контрол и власт над хората, защото колкото по-уязвими са, толкова по-лесно манипулируеми са.

Всичко това се случва, защото самите ние сме го допуснали. Колкото повече светли воини на светлината се пробуждат и обединяват, толкова по-скоро ще осветим мрака и ще създадем условия за живот, които да са неблагоприятни за злонамерените енергийни същности, защото когато те нямат условия, в които могат да ни провокират, те сами ще загубят интерес от нас и ще се преместят на друга планета, където все още светлината не е станала толкова силна, че да ги прогони от нея. Сега злото съществува, защото ние самите сме допуснали мракът да навлезе в живота ни, но когато се осъзнаем и го осветим с любовта на Бог, която извира от всеки един от нас, тогава животът на Земята ще се промени много. Всичко е в нашите ръце, не го забравяйте!

 

Откъс от книгата:БИТКАТА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови