Произход на злото - Част 3

 

3. Продаване на душата
Стремежът за развитие на всяка една душа е много силен, понякога той е толкова силен, че тя е способна да продаде душата си на “дявола”, само и само да постигне по-скоро своите цели, като по този начин се самозаблуждава, че се развива. Истината е, че не крайната цел определя нашето развитие, а пътя, който извървяваме до нея. Когато това бъде забравено душата е уязвима, защото всяко нещо в живота си има своята цена и когато на някого бъде обещано, че ще получи нещо “наготово“, тогава той трябва да е наясно, че ще плати висока цена за него. Всъщност, ако се огледате, ще забележите, че това е широко разпространено в духовните среди по цял свят. Обещават се мигновени изцеления, просветления и развиване на енергийни способности. Какви ли не продукти се продават, които обещават крайната цел, без човек да осъзнава, че пътят до нея е това, от което душата му има нужда. Крайната цел е стремежът (посоката), която душата дава на човек, за да го тласне да извърви пътя, който тя самата е предначертала за него.

Нужно е хората да бъдат по-бдителни, когато попадат на такива обещания, защото зад тях може да се корени зло, което чака да се спазари за тяхната душа. Всяко преодоляване на изпитание, товар или развиване на енергийна способност, изисква вътрешна работа, шлифоване, осъзнаване, учене как да си служите с енергията, с любовта на Бог, с прошката и благодарността и най-вече с умението да сте търпеливи. Търпението е много важно качество, което всеки един човек е нужно да изгради по своя път, защото всеки един човек, на подсъзнателно ниво усеща пътя, който е заложила неговата душа да извърви в настоящия му живот и често, когато човек изпадне в трудност, тогава за да му даде сила, душата му подсказва колко красив и светъл е животът пред него, който го очаква, когато съумее да извърви трудната част от него.

Много хора усещат енергийните способности и умения, които са предопределили да развият в настоящия си живот и опиянени от мисълта да ги проявят по-скоро, са готови понякога на всичко. Знайте, че всяка способност, умение, съвършено здраве и осъществена мечта има път, който е нужно да извървите до тях. Всъщност, този стремеж на душата да постигнете целта си, не е случаен. По този начин душата мотивира човек да извърви този път, за да натрупа опитността по него, която е безценна за душата, а постигнатата цел е наградата, която човек преживява.

Това е като да изкачвате висока планина. Докато изкачвате стръмните баири ще срещате много трудности по него, но когато ви се напомни каква красива гледка ще се разкрие пред вас от върха на планината, тогава това ви дава сили да преодолеете трудностите и да продължите да вървите по пътя нагоре. Преодоляването на трудностите са новият опит, който душата събира по своя път, а върхът на планината е мотиваторът, който помага на човек да продължи да върви по него.

Понякога пътищата, по които вървим, са осеяни с много изпитания, болка и дискомфорт, но въпреки това, ние продължаваме да вървим по тях, защото вътрешно усещаме, че цената си струва да бъде платена, за това, което ни очаква в края на този път. Ако този стимул не съществуваше, тогава нямаше да има какво да ни провокира да извървим трудните участъци от земния път. Затова е важно душите, в по-ранен етап от своя път, да разбират какво ги очаква в бъдеще, когато изпитанията вече бъдат преодолени.

Точно тук злото е поставило своите капани. Хората, които не осъзнават, че всяко нещо в живота има своята цена, попадат най-често в тях. Всички изпитания, които преодоляваме по своя път, са уроците, които ни подготвят да си служим осъзнато и добронамерено с всички дарби, способности и умения, към които душите ни са се устремили. Това е важен път, който цели да шлифова душата, за да я подготви да прояви в по-голяма степен любовта на Бог. Няма как една душа да бъде овластена с повече енергия, докато не шлифова себе си от всичко негативно, което може да я тласне да навреди, както на себе си, така и на останалите. Затова душите извървяват път, по който се учат, шлифоват и пречистват, преди да отключат уменията, които предусещат, че носят в себе си.

Тези хора, които избират да извървят “лесния“ път и целят да избягат от изпитанията, които душите им са предначертали да преживеят, за да могат в тях да се шлифоват, са хората, които неосъзнато плащат най-висока цена. Защото злото е лукаво и знае към какво е устремена душата, знае какви са най-често нейните цели и това дава възможност на злото да постави своите капани по пътя, като обещае на хората, че ще получат това, което те самите искат, при това без много усилия от тяхна страна. Това най-често се случва по време на ритуал, семинар или дори лична консултация.

Най-малкото, което ще загубят жертвите на злото, са парите, които ще заплатят за тези мероприятия. Истината е, че те се провеждат по начин, който цели да оплете душите и да ги тласне към мрака. Първоначално се превръщат в енергийни донори, които целят да захранят злото, а впоследствие, когато душата се изтощи, им се обещава, че ще получат това, за което мечтаят. Когато душите са най-слаби, са готови да платят и най-висока цена. По този начин, по много интелигентен начин, злото се е научило да манипулира душите и да ги накара да обещаят (закълнат) във вярност. Много често това става почти незабележимо в поредица от много думи и изречения, в които се вмъкват тези думи и фрази, които целят човек да “продаде“ душата си, в името на мигновено изцеление, власт, сила и енергийни способности.

Разбира се, не можем да поставим всички ритуали, семинари и лични консултации под общ знаменател. Чрез тях много служители на светлината извършват активна дейност за разпространението на светлината и любовта на Бог, но знайте, че сред тях се крият и вълци в овчи кожи, които се представят за служители на светлината, но в същото време служат на мрака. При някои това е напълно осъзнато, а при други са добре манипулирани и те самите вярват, че извършват добрини, без да имат сетивата да усетят истината зад своите неосъзнати действия.

В момента Земята и всичко живо на нея, се подготвя да премине голяма вибрационна промяна, която ще промени коренно живота на всичко живо. Новите условия за живот ще дадат възможност на много души да проявят своите енергийни способности, които носят в себе си, за които досега все не им е достигало енергия или условия, в които да ги проявят. Мнозина усещат тези способности, които като ресурс са пренесли в настоящия си живот, който да използват както за своето развитие, така и за благото на цялото. Не са малко хората, които с цялото си сърце копнеят да ги отключат и проявят, за да могат, използвайки ги, да служат на цялото и да помагат с тях на останалите. Много души са слезли с мисии, които изискват много от тях, като по този начин целят да помогнат за плавното протичане на прехода и на всички души, които са избрали да се подготвят за него. Това е причината в днешно време много хора да отключват енергийни способности, с които са овластени, за да могат да помагат на останалите.

През 2013 година, в един от осъзнатите ми разговори с моята душа, тя ми каза, че всички тези хора не случайно отключват тези способности. Те са овластени с мисии да помагат на останалите, но за да започнат да го правят по най-добрия начин, преди това е нужно да опознаят себе си и да се пречистят от всичко негативно, което носят в себе си. Сега масово тези хора се втурват да помагат на останалите, още в самото начало, след като са проявили способностите си. Предупреди ме, че това е опасен път, който ги прави уязвими за злото. Недобронамерените същности само това чакат, да открият хора, които проявяват в по-голяма степен енергията на Бог през себе си и в същото време са пълни с енергийни товари, страхове и замърсявания, които ги правят уязвими.

Тогава Ширинан ме предупреди, че е нужно да говоря повече на тази тема и да се обясни на хората, че когато проявят способности, те носят отговорност преди всичко за своето развитие и начина, по който използват тази енергия. Нужно е тези хора да използват енергията и уменията си да помогнат първо на себе си, за да се шлифоват, да изгладят несъвършенствата, да изцелят раните в себе си, да се освободят от страховете и да прегорят всичко негативно, което ги прави уязвими за злото. По този начин ще бъдат по-устойчиви на провокациите на злото и ще могат да проявят своите способности в много по-голям мащаб, с който ще са в състояние да помагат на много повече хора.

Ще ви разкажа каква е опасността, която поемат хората, които избират веднага да се втурнат да помагат на останалите. Представете си, че някой отключва умението да общува с духовния свят. По този начин той може да получава напътствия от духовни същества, които имат много по-висок поглед от нашия и по този начин посланията им са в състояние да ни напътстват в живота. Ако човекът, който проявява тези способности, не се е погрижил преди това за своята вътрешна чистота, тогава при практиките, които провежда със своите пациенти, той е в състояние да ги заблуди, дори без да го осъзнава. Това се случва по следния начин. Когато, така нареченият “контактьор” с духовния свят, осъществи връзка с висшите измерения, но в същото време носи в себе си енергийни блокажи, страхове и товари, които излъчват негативна енергия, по този начин несъзнателно привлича тъмни енергийни същности към себе си.

Нужно е да поясня, че това се случва основно в периодите, когато нещо или някой е провокирал слабостите в контактьора и той вътрешно изпитва негативно чувство, което се излъчва в пространството и по този начин привлича към себе си недобронамерени същности. Когато започне да приема информация от по-висшите измерения тези недобронамерени енергийни същности могат да се вклинят в енергийния канал, чрез който получава информация, през пукнатините на неговите слабости и по този начин да изкривят информацията, без контактьорът да допусне, че това е възможно. По този начин получава информация, която част от нея е заблуждаваща и може да отклони човек от пътя му.

В близкото бъдеще много хора ще проявяват енергийни способности, но знайте, че носите огромна отговорност за начина, по който използвате енергията, която протича през вас. За да бъдете чисти проводници на тази енергия е нужно да се погрижите за своята вътрешна чистота. Недейте избира лесния път, защото той най-често води до злото. Не са малко злонамерените същности, които са се откъснали от Бог, защото им е било обещано да постигнат това, което са искали много по-бързо, преди да са били истински готови за него.

По пътя си може да срещнете такива злонамерени същности, но знайте, че те най-често продават душата си, за да проявят тези способности, с цел да помагат на останалите с тях. Душата е част от цялото и е изтакана от любов, а любовта копнее да дава, изцелява и да се грижи за развитието на останалите. Именно този силен вътрешен копнеж на душите, да се развиват, понякога ги подхлъзва по пътя. Когато злото пред вас е извървяло този път, тогава то има нужда от любов, която да трансформира мъглата от илюзията, в която обладаната душа се е потопила, за да прогледне и осъзнае, че доброто, в което вярва, не е истинско добро.

Това са трите основни пътя, които могат да тласнат душите да се потопят в мрака. Колкото по-често избират да поемат по тези пътища, толкова по-надълбоко навлизат в мрака. Нека не забравяме, че всичко е опит, а всяка опитност е безценна, затова не можем да отсъдим, че това е нещо лошо, но е нужно да се научим да разбираме душите, които избират да навлязат в мрака, защото ако не познаваме техния път и какво ги е тласнало да поемат по него, тогава би ни било много трудно да излъчим истински чиста безусловна любов към тях, която да ги издърпа отново в светлината, в която да се възродят и да си спомнят за своята истинска същност.

Обърнете внимание, че всяка една душа, която е допуснала да навлезе в мрака, не навлиза в него по свое собствено желание, а е тласната в него поради липсата на любов. Истината е, че тези души, които са навлезли в мрака, опознали са го и са успели да се възродят отново в светлината, са душите, които имат опитността, с която най-лесно могат да помагат на други души, които са се отдалечили от Бог.

Важно е да се знае, че злото, което можем да срещнем по своя път, не произлиза само от нашето общество на земляните, които се раждаме и развиваме на планетата Земя. Хората на Земята ги познават като рептили, гущероподобни, влечуги и други названия, с които са по-известни сред земното население. Те, също по-подобен начин на гореописаните пътища, навлизат в мрака, но по по-различен начин, който се обуславя от условията за живот, който цари на техните планети.

Помнете, че злото в своята сърцевина е добро и се нуждае от любов, за да я възроди отново. Истинските воини на светлината си служат с любовта на Бог, която умело завихрят, мултиплицират и концентрират в желана от тях посока. Колкото повече воини на светлината се пробуждат, толкова по-скоро ще осветим мрака, който е обгърнал Земята и ще сътворим един нов свят, изграден от силата, мъдростта и любовта на Бог.

 

Откъс от книгата:БИТКАТА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови