Произход на злото - Част 1

За да опознаем злото и да осъзнаем неговия замисъл, с който Бог е допуснал то да съществува, е нужно да погледнем на злото отвъд мрака и всички нещастия и разрушения, които то оставя след себе си. Нека заедно проследим пътя на злото, още от самото му зараждане, за да сме в състояние да спрем да се страхуваме от него, защото, докато изпитваме страх или негативни чувства, то винаги ще намира пролука да навлезе в живота ни. Това е много важно, защото ако си позволяваме да виждаме само привидното (злините, които злото извършва) и не осъзнаем неговата истинска същност, тогава ние не бихме могли да излъчим към него чиста любов, с която да му противодействаме. Нека сега заедно проследим пътя на злото и осъзнаем, че зад тъмния поглед и излъчване се корени тлеещо огнище, което има нужда от любов, за да пламне отново и с огъня си да освети мрака, и да засияе като ярко слънце, разпространяващо любовта на Бог чрез делата си.

Началото на всяка една душа винаги е едно и също. Всички души сме произлезли от Бог. Няма душа или енергийна същност, която да не носи искрата на Бог в себе си. Ние се раждаме добри, защото сме създадени от любовта на Бог. Това е нашата истинска природа и всичко останало е опит, който душите трупат по своя път на развитие. Този опит има за цел да тества и увеличи в тях любовта, с която Бог ни е благословил. Няма как тя да се развива, ако ние не я използваме и подлагаме на изпитания, с които отново и отново да я преоткриваме, като по този начин опознаваме нейната безгранична сила и способност да твори.

Това е причината, в даден етап от своето развитие, някои души да изберат да се отдалечат от Бог, като по този начин се откъсват от любовта Му, за да могат да извървят своя път в мрака и след време отново да се възродят в светлината, преоткривайки своята истинска същност, която е изтъкана от любов. Важно е да се знае, че никоя същност не се ражда зла. Всяка една, така наречена, злонамерена енергийна същност, извървява своя път, за да навлезе в мрака.

Злото, също както доброто, преди да се е трансформирало в зло, е вървяло по път, по който се е учило да си служи с любовта, да обича, да се грижи, да твори, да създаде семейство и да помага на нуждаещите се. За него това не е чуждо и го носи дълбоко вътре в себе си. Не съществува злонамерена енергийна същност, която не познава доброто и не го носи дълбоко в себе си. Важно е да се знае, защото ако се научите да откривате това добро и умело го захраните с любовта си, тогава то ще израсте и ще освети мрака, в който душата се е потопила.

Три са основните пътища, чрез които душите пречупват доброто в себе си и навлизат в мрака. Съществуват и други пътища, чрез които една душа може да навлезе в мрака, но те се срещат по-рядко, затова няма да се спра сега на тях, в тази книга. Ако е нужно, ще ви разкажа и за тях, в някоя от следващите ми книги.

1. Непосилна болка за преодоляване
Всички ние познаваме болката, която можем да срещнем в своето развитие на земен план. Всяка една болка и изпитание, които срещаме по пътя, могат да бъдат преодолени единствено с любов, прошка и благодарност, когато осъзнаем на какво ни учат те. Всичко, което срещаме по своя път, е с цел да помогне на душата да прояви и доразвие своя потенциал в умението осъзнато да си служи с любовта. Понякога болката е толкова силна, че душата не може да приеме, че тази болка е изпратена от неговия любящ Бог и така постепенно започва да се отдалечава от Него и да навлиза в мрака. Това най-често се случва по следния начин.

Нека разгледаме пример, който по-ясно да обрисува пътя на една душа, която е навлязла в мрака, тласната в него от невъзможността да преодолее силна болка. Представете си две души, които са се срещали в няколко поредни живота, но все нещо ги е спирало да развият и задълбочат любовта помежду си. Дали това ще е било война, техните семейства, болест, семейно потекло или друга причина, това не е от значение. Истината е, че в миналото факторите, които са спирали две души да слеят пътищата си, са били много.

От силното влечение и неизживяна любов между тези две души се е зародил силен копнеж да се срещнат отново и да задълбочат своите взаимоотношения в любовен аспект. И така, в един щастлив миг, в следващ пореден живот, двете души се срещат отново. Те още от първи поглед се припознават и усещат силно влечение един към друг. Тази среща събужда на подсъзнателно ниво цялата неизживяна любов и силен копнеж да са заедно. Поредната среща на тези две души в нов живот е благосклонна към тях, защото условията най-накрая позволяват те да бъдат заедно и да задълбочат любовта помежду си.

Представете си за миг какво изпитват тези две души, които не един и два живота са били спирани да изживеят любовта помежду си. Сърцата им (душите им) приливат от енергия, от любовта, която обменят помежду си. Постепенно събуждат спомени от изминали съвместни животи, когато са копнеели да направят нещо заедно, но все са били спирани. Сега тези копнежи намират проявление и в настоящия живот. Щастието между тях е пълно и подплатено със зачеването на дете, за което и двамата силно са мечтали. За миг се потопете в тази картина и се опитайте да преживеете миговете на щастие, които тези две души изпитват помежду си.

В същото време, мъжът в настоящия живот, е успешен предприемач, но с успеха си е навлякъл и завистта на конкуренцията. Един ден, тази конкуренция, с цел да го сплаши и да го провокира да се откаже от бизнеса си, поврежда спирачната система на колата му. По стечение на обстоятелствата точно в този ден вали пороен дъжд и в комбинация с повредената спирачна система, мъжът и жената, докато се прибирали към вкъщи, претърпяват тежка катастрофа, в която бременната жена загубва живота си заедно с детето, което носи в себе си.

В този ден цялото щастие, което е изпитвал мъжът до този момент, започва да се трансформира в гняв и обвинения. Първоначално започва да обвинява себе си за случилото се, с което започва да облъчва себе си с негативна енергия. След това разбира, че неговата конкуренция е повредила спирачната система на колата и насочва гнева си към тях. Така се озовава в един омагьосан кръг от негативна енергия, с която се обгражда и все по-трудно му става да види и почувства Божествения замисъл на случващото се. Да, животът ни сблъсква с безброй трудности, но те винаги имат своя замисъл и целят да помогнат на душата да израсте в своето развитие. Но за нашия герой в разказа това е било непосилна задача и с негативната си енергия е привлякъл злонамерени енергийни същности към себе си, които само това чакат, някой да изпадне в затруднение, за да се възползват от неговата енергия.

В случая с нашия измислен герой, той, освен, че е страдал по загубата на жена си и детето си, е изпитвал и силно желание да отмъсти. Тук идва ролята на злонамерените същности, които са подсилили това негово желание с енергия и са го овластили със сили, които да му помогнат да го направи. По този начин, образно казано, продава душата си на дявола, защото винаги, преди да бъде овластен със сили, злото ще намери начин, в който да го накара да се отрече от Бог и да избере пътя на мрака.

Ден след ден, потопен в мрака, човек забравя за доброто в себе си и постепенно се отдалечава от Бог и Неговата енергия. От тук нататък историята може да бъде продължена с многобройните злини, които този човек, започва да причинява болка на всички, които среща по своя път. Но не това е важното сега в този разказ. За нас е важно да разберем пътя, който извървява една душа, за да навлезе в мрака. Този разказ е само един пример от многобройните варианти на силна болка, която една душа не е успяла да преодолее.

Тук искам да обясня, че няма изпитание, което не е по-силите за една душа да изживее, защото всяко едно изпитание е заложено по пътя от нея самата, с определена цел. Всяка една душа, преди да слезе на Земята, се е подготвяла за тези изпитания, за да има силата, вярата, мъдростта и любовта, с които да ги преодолее. Но нека не забравяме, че условията на Земята са много динамични и трудно могат да бъдат изцяло предвидени. Понякога, за да бъде преодоляно тежко изпитание, се изисква много енергия, която душите не съумяват да си набавят, поради непредвидени тежки условия или биват умишлено затруднени от злонамерени същности, като по този начин правят преодоляването на болката непосилна задача, сами да се справят с нея. Така могат да попаднат в клопката на души, които вече са се потопили в мрака и търсят други души, които да привлекат към себе си и заедно да станат по-силни.

Това е един от пътищата, които могат да отдалечат една душа от Бог и тя доброволно да избере да навлезе в мрака. Много често, когато човек изпадне в едно такова затруднение, злото започва да му внушава мисли от рода на: „Бог не те обича и те наказва, като ти взе най-скъпото“ или „Твоя Бог те остави сам“ и други мисли от този род, които целят да провокират една душа да се отрече от Бог, като по този начин прекъсне връзката си с Него. Това е единственият начин за една душа да навлезе в мрака. Няма как да навлезе в него, ако преди това не прекъсне връзката си с Бог. Пояснявам, че използвам думата “прекъсне”, която цели, образно казано, да опише отделянето на една душа от Бог, но тя никога не губи изцяло връзката си с Него. Колкото и слаба да е тя, тя продължава да тлее вътре в него под всички пластове от негативна енергия, която дълбоко са я замаскирали и направили трудно доловима. Всяка една злонамерена същност носи искрата на Бог и тя никога не изгасва напълно. Ако това се случи, тогава не би било възможно тази душа да съществува.

Интересното е, че именно тази искра провокира злото да извършва „добрини“, в които само то вярва и възприема като такива. Доброто в тях продължава да съществува, но то е напластено с толкова много негативизъм, че е видоизменено и тяхната вяра в доброто е една дълбока илюзия, провокирана от мрака. Замислете се за всички камикадзета, които се жертват в името на своята религия и вяра. Ако те не вярваха силно, че с тези свои действия извършват нещо добро, тогава смятате ли, че биха били способни да жертват живота си в името на нещо друго? Злото също има своя представа за добро, но тя е силно изкривена от негативната енергия. Представете си искрата на Бог, която тлее в една злонамерена същност. Когато тя иска да се прояви, излъчва сноп енергия, който търси външна проява, но този сноп енергия преминава през многобройните пластове от негативна енергия и докато си прояви във видимия свят, тя бива изцяло изкривена и пречупена през призмата на мрака.

Знайте, че когато срещате зло по своя път, навярно в него се корени разбито сърце от тежко преживяно събитие, което не е било по силите му да изцели. Тези същности се нуждаят от любов, която да преодолее всички пластове от негативна енергия и да се влее в техния извор на болка, а именно раната, която продължават ден след ден да носят със себе си. Докато те я носят в себе си тя непрестанно ги провокира да бъдат зли и ги обгражда в мрак. Понякога душите остават толкова дълго в това състояние, че забравят изцяло за своето минало, когато някога са били добри и са служили на Бог.

Много е важно всичко това да се осъзнае, защото ако ние започнем да виним злото, че е зло и продължим да го захранваме с още негативна енергия, тогава нашата енергия ще обостря допълнително раната, която то носи в себе си и така несъзнателно ще го тласнем да навлезе още повече в мрака. Бъдете мъдри и имайте погледа отвисоко и осъзнайте, че зад целия воал на негативизъм и злонамереност, се корени една изстрадала душа, която има нужда от любов, за да изцели раните в себе си. Посвещавам тази книга на това и в следващите глави от нея ще ви науча как да го правите осъзнато и целенасочено, когато срещате зло по своя път, защото мракът може да се победи единствено със светлина, изградена от чиста любов.

 

Откъс от книгата:БИТКАТА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови