Проявлението на Бог в най-плътните измерения на съществуване

Измеренията, в които съществува материалният свят, са изградени от сгъстена енергия и по тази причина душите се нуждаят от плътни тела, с които да навлязат в тях, за да ги изучат. Душата е създадена да съществува в условията на духовния свят, там, където нищо не спира нейния безкраен порив да отдава силата, мъдростта и любовта на Бог (цялото), която тя пречупва през своята уникална призма (опит). В духовния свят не съществуват външни ограничения, но душите все пак се сблъскват с едно ограничение и това е техният личен опит с плътните измерения на съществуване. Колкото по-богат опит в опознаването на Създателя има една душа, толкова по-умело тя Го изразява през себе си. Това е причината душите да навлизат толкова смело в трудни животи на Земята, защото те са водени от своя вътрешен порив да опознаят творението, а най-добре това се случва в трудните животи с голяма динамика.


Както добре знаем с примерите, които познаваме на Земята, когато нещо се случва с лекота, тогава нямаме стимул да го шлифоваме и доразвиваме. За да шлифова нещо до съвършенство душата е подтикната да усвоява нови умения и да трупа ново знание, което да и помогне да даде най-доброто от себе си. Нека вземем за пример изграждането на къщи в умерен климат, където температурите целогодишно не падат под 15 градуса. В тези условия каквито и къщи да построим, те ще са устойчиви на умереното време и това по никакъв начин няма да провокира творческия импулс в душата да сътвори нещо ново, защото условията не го изискват.


Но ако строим къщи на място със силно променливо време, където има високи амплитуди в температурите и земята е сеизмична, тогава условията ще провокират строителите да бъдат креативни в проявлението на своя творчески потенциал, за да сътворят нещо ново, което да отговори на променливите условия за живот. Водени от стремежа да правим творенията си неуязвими за заобикалящия ги свят, построихме огромни сгради в крайбрежните ивици на морета и океани. Населихме места, които са силно сеизмични и въпреки силните земетресения се научихме да строим домовете си по начин, чрез който да устоят на земетръса.


Душата не търпи ограничения и когато в материалния свят срещне ограничение, тя прави всичко възможно да го преодолее, за да постигне целта си. Именно тези провокатори (ограничения) тласкат душата да се развива и израства в своето развитие, за да е в състояние да преодолява изпитанията на заобикалящия я свят, докато се намира в плътните измерения на съществуване. По този начин трупа опит и опознава творението, което й помага много, когато се прибере отново в духовния свят. Тук, на Земята, тези изпитания провокират по-скоро неприятни чувства в хората, но истината е, че те са безценни за нашите души, защото благодарение на тях душите ни израстват, докато се учат как да ги преодоляват.


В духовния свят тези изпитания не съществуват, защото там ограничения не съществуват, затова вярвам, че Бог е създал дуалния свят като творческо поле, където душите могат да тестват своите умения да творят и по този начин да ги доразвиват. В духовния свят душите проявяват своите умения и опит в своето съвършенство, защото нищо не ги ограничава, но това е медал с две страни, който им пречи да ги доразвият и надградят, поради липсата на провокатори. Опитът, който придобиват душите на Земята и в цялата Вселена, е безценен, защото те подлагат творенията на изпитания, които провокират душите да ги доразвият и шлифоват. Така изпитанията стимулират тяхната креативност и изобретателност в развитието на своите умения.


Духовният свят се различава от материалния свят с това, че в духовния свят задвижващата сила е любовта на Бог. Докато в материалния свят задвижващите сили са две. От една страна имаме любовта на Бог, а от друга страна имаме его импулси, които имат способността да изграждат форми и да ограничават енергията на Бог за определено време. Тук е важно да поясним, че магнетизмът не може да задържи енергията в привидно статично състояние вечно. Рано или късно всичко има своето начало и своя край в материалния свят.


По този начин е сътворена цялата Вселена. Благодарение на магнетизма и любовта на Бог са създадени всички химични елементи, от които са изградени най-плътните измерения на Вселената. Те се използват за строителен материал, който изгражда телата ни и целия ни заобикалящ свят. Благодарение на тях имате възможността да усещате допира на тази книга в своите ръце, със сетивата на своето физическо тяло. Осъзнавате ли какъв безценен дар е за душата да се намира на Земята и да има възможността да преживее Божественото творение в най-плътните му форми на съществуване, с всичките си земни сетива?


Вярвам, че вече осъзнавате, че душата, за да съществува в материалния свят и да има силата да му въздейства, се нуждае от магнетизма на егото. Ако това не беше така, тогава щеше да се обезсмисли въплъщаването на душата в човешко тяло, което е уязвимо и изпитва болка, страда и боледува. Всъщност, душите ни не биха могли да заболеят, ако се намират на Земята без земно тяло, защото те са чисти проводници на Божествения импулс и за тях е невъзможно да изпитат страдание, болест и нищета, защото те са потопени в измерение на безкрайно изобилие, което задоволява всичките им потребности като вечни, всемогъщи енергийни същности.


Всички страдания, болести и несполуки се дължат на неумението ни да си служим с безкрайното изобилие от енергия, което всеки един носи в себе си. Причината за това са безброй много рани, които носим в себе си на енергийно и физическо ниво, като голяма част от тях са проявени в нашето его, което контролира електричеството и магнетизма, с които изграждаме и зареждаме формите на сътворение. Всеки един човек носи в себе си магнетична сила и електричество, благодарение на своето физическо и енергийни тела, с които Бог ни е благословил. Сега масово хората възприемат своите тела като даденост и не се замислят много върху техния божествен замисъл и върху това, с каква сила ни овластяват, да имаме възможността да въздействаме на по-плътните материални измерения. Дори бих казал, че малцина са тези, които осъзнават, че нашето тяло е многоизмерно и не се състои само от физическо тяло, което е най-лесно да бъде почувствано и осъзнато, а също така заедно с него то е изградено и от енергийни тела, които всички заедно вкупом образуват нашето земно тяло.


Земното ни тяло е сътворено да служи на душите да сътворят Божествените импулси в плътните измерения на съществуване, а в същото време понякога хората толкова много злоупотребяват с този безценен дар, че е много тъжно да наблюдаваш как те сами рушат този свещен храм, който Бог сътвори за тях. Една от целите, която си поставям в тази книга, е да ви помогна отново да възстановите връзката си с него, а това няма как да се случи ако не осъзнаете неговото величествено излъчване, за да може отново да го обикнете. И когато говоря за обикване, не става дума само за благодарността, която изпитвате към него, за това, че то ви служи, а наистина да осъзнаете колко велик Божествен импулс е вложен в неговото сътворение, защото без него цялата Вселена не би могла да съществува такава, каквато я познаваме днес…

Продължава в книгата "СЪТВОРЕНИЕ - Опознай своя Божествен потенциал" - Информация за книгата

КУПИ КНИГАТА 

/ Бърза поръчка на: 0883326981 /