Имаме нужда да преоткрием силата в себе си

В 21-ви век вече всеки трябва да е наясно, че всичко е изградено от енергия. От най-малкия атом до най-големите материални обекти, всички те са изградени от енергия. Дори нашите чувства, емоции и мисли се влияят от енергия. Когато навън е слънчево и сме се нахранили с високо енергийна храна, нашите емоции, мисли и чувства са предимно положителни. Но в студените дни, когато сме ограничени от свободния достъп на слънчева светлина и от високо енергийна питателна храна на летните плодове и зеленчуци, ни става все по-трудно да бъдем положителни. През зимните месеци, тенденцията хората да ги обхваща меланхолия и депресия, нараства многократно.


Нека вземем за пример и човешките взаимоотношения. Когато се чувстваме енергийно заредени ни е лесно да прощаваме и да запазваме самообладание, въпреки тежките и обидни провокации, с които се сблъскваме, но когато сме изтощени и ни липсва енергия, тогава и най-малката провокация може да ни изкара извън контрол. Същият пример може да дадем и с хората, които са допуснали злото да навлезе в живота им. Когато те са лъчезарни и заредени с енергия, в тези дни сякаш злото не може да ги достигне и това е така, защото светлината отблъсква мрака, той може да достигне само места, където светлината липсва или едвам тлее.


В основата си всичко е енергия и това, по какъв начин ни въздейства, зависи от нашето вътрешно енергийно състояние. Дори материалните неща, които копнеем да постигнем в живота, са свързани с нашата лична енергия, която контролираме чрез нашите вярвания, мисли, емоции, чувства и действия, които, ако сте чели останалите мои книги, знаете, че те са основните инструменти, с които сътворяваме и привличаме всичко във видимия материален свят. До каква степен постигаме успехи в живота, зависи от това, с колко енергия разполагаме и как успяваме да я контролираме.


Защото, за да си добър фермер, не се изисква само да имаш достъп до постоянно течаща вода, а също така се изисква да умееш да насочваш водата в правилната посока, която да напои и подпомогне растежа на плодородните посеви. Много хора разполагат с енергия, но не умеят да я използват и я насочват в негативна посока, която сътворява само беди в живота им. Това е все едно да си градинар и вместо да полееш своите плодородни посеви, да насочваш постоянно водата към плевелите в своята градина, които постоянно задушават плодородните ни посеви.


Затова по-рано писах, че в основата си всички отговори на въпроси са сходни, а това е да се снабдим с повече енергия и да се научим да я използваме осъзнато. За да го направим, е нужно да се научим на няколко прости стъпки, а именно:
- От къде да си набавяме енергия?;
- Как да увеличим своя потенциал, да съхраняваме и пропускаме енергия през себе си?;
- Как можем да умножим енергията, която носим в себе си?;
- Как да запушим всички пробойни в себе си, които позволяват на енергията да изтича неконтролирано от нас?


Успеете ли да си отговорите на тези въпроси, ще успеете да отговорите и на всеки друг въпрос, който може да си зададете, защото в основата на всички проблеми, които пречат на хората да постигнат щастие и успехи в живота, се корени липсата на енергия и неумението да си служат с нея. Всяко изпитание, всяка цел, всеки товар или болка са свързани с определено количество енергия. Дали това ще е заряд, който е нужен да сътвори реалност, в която да постигнем даден успех, или заряд, който да трансформира негативната енергия, която ни причинява болка и дискомфорт. На където и да насочим вниманието си, все стигаме до един и същ корен, а именно: количество енергия и умението да си служим с тази енергия.


Навярно ви се е случвало в труден момент да се разходите сред природата под слънчевите лъчи или сте просто в присъствието на силно лъчезарен човек и в този момент прилива на енергия, който сте усетили, да ви е помогнал да забележите решението на проблемите, които от няколко дни търсите. Всичко на Земята е проявена сгъстена енергия и независимо в каква сфера от живота искаме да се развиваме, ние се нуждаем от повече енергия, за да бъдем по-добри, по-мъдри, по-чисти, по-успели и по-продуктивни.


Това е един от основните уроци, които душата учи в земния живот, а именно: да се научи в несъвършени условия да прояви своето съвършенство. А всички знаем, че съвършенството без енергия е немислимо. В тази книга ще проследим целия този творчески процес, който ще опише пътя на енергията и как тя се проявява в различните измерения на съществуване. Важно е да разберем какво пречи на енергията да ни достига, защото всички сме чували израза: „По вода газим, жадни ходим“. Да, енергията е навсякъде около нас и за да се научим да я допускаме в живота си, е нужно да започнем да осъзнаваме по какъв начин е изграден животът. Един майстор, за да отремонтира нещо счупено, преди това е нужно да знае как то е било изградено. Същото е и с човешкия живот. Няма как да се шлифовате отвътре, ако не знаете как сте били създадени.


Веднъж тръгнали по този път, ще се изненадате какви скрити заложби се коренят вътре във вас и най-хубавото е, че ще осъзнаете, че в света, в който живеем, граници и ограничения не съществуват. Те са вътре в нас и е по силата на всеки един да ги преодолее, за да може да надскочи самия себе си. Всъщност, в това ще се състоят и най-големите ви изпитания, да преодолеете и надскочите самите себе си и всички ограничения, които носите в себе си. Огледайте се и вижте на какво са способни хората, които са успели да преодолеят собствените си ограничения от страхове и илюзорни вярвания. Силата, мъдростта и любовта на Бог са вътре във вас и от вас самите зависи до каква степен ще успеете да ги разгърнете.


В днешно време, когато някой успее да прояви по-големи способности от масовите умения, за този човек се казва, че той е роден под късметлийска звезда и е надарен свише, но истината е, че той е човек като всеки един от нас и единственото, което го различава от останалите, е неговата вътрешна чистота, енергиен заряд и умение да си служи с нея. Но, всичко това е променлива величина. Ние не се раждаме съвършени, ние постигаме съвършенството, докато живеем. Затова е нужно да се стремим до последния ни час земен живот към него, защото целият този опит обогатява душата ни и ни помага да разгърнем все по-голяма част от потенциала, който носим в себе си.


За да разгърнем този потенциал е нужно да опознаем както себе си, така и света, в който съществуваме. Колкото по-ясно разбираме в съзнанието си как функционираме и си взаимодействаме със заобикалящия ни свят, толкова по-лесно ще ни става да привличаме повече енергия към себе си и да я контролираме в желана от нас посока.


Опитът ми показва, че колкото и да говоря и пиша за важността от това, хората да изграждат връзка с основните източници на енергия, въпреки това те не го правят. Единственото обяснение, което си давам, е че те не разбират важността от това. Истината е, че потенциалът на цялото е във всеки един от нас и той може да презадоволи всички наши нужди, но този потенциал, за да бъде изразен в материалния свят, се нуждае от нашето многоизмерно тяло, което в настоящия момент е силно замърсено на енергийно ниво. По тази причина не сме в състояние да разгърнем своя потенциал. Няма как да го направим, докато не възстановим връзката с нашата душа и многоизмерна същност, защото те са ключът към това, да се слеем отново с цялото и да проявим потенциала му през себе си.


Основните източници на енергия са главни катализатори на тази енергия в плътните измерения на съществуване и именно затова те могат да ни окажат много голяма помощ в този процес на вътрешно пробуждане. Вярвам, че колкото по-ясно човек осъзнава как е изграден светът, в който съществуваме, толкова по-осъзнато би подходил към него…

Продължава в книгата "СЪТВОРЕНИЕ - Опознай своя Божествен потенциал" - Информация за книгата

КУПИ КНИГАТА 

/ Бърза поръчка на: 0883326981 /