Освобождаване от травми и енергийни блокажи

Масово хората са пълни с енергийни блокажи породени от травми, страхове и изградени очаквания, които са пуснали дълбоко корени вътре в нас. Някои от тези корени са толкова надълбоко вкоренени, че са се вплели в нашата душа. Това са всички енергийни товари, които душата е пренесла от минали свои животи в настоящия си живот. Всички страхове, емоционална и физическа болка, разочарования и силен дискомфорт, които душата не е успяла да се освободи в миналите си животи, са оставили енергиен отпечатък върху нея, който тя взема със себе си в следващите си животи, за да може да се освободи от тях. Повече за това как се образуват енергийните отпечатъци може да прочетете тук:

Всички енергийни блокажи, които хората носят в себе си, им оказват голямо влияние в живота. Когато човек е енергийно силен, е способен да овладее своите слабости (енергийни товари), но когато е изтощен и събитийноста го сблъска с редица изпитания и провокации, тогава слабостите могат да надделеят и да започнат да го контролират. Често след това човек съжалява за действията си, защото осъзнава, че те не са били породени от сърцето му (душата му). Случвало ли ви се е и на вас да изпаднете в ситуация, в която ви е трудно да се владеете и изричате или извършвате действия, които нараняват хората около вас, а понякога и самите вас? Ако отговорът е “да”, не се притеснявайте, на всички хора им се е случвало, защото няма душа на земята, която да е слязла чиста и неопетнена. Всяка слиза с енергиен товар, който тя целенасочено е взела със себе си, за да го разтовари в настоящия си живот. Душата добре знае в какви условия за живот ще слезе и съобразява товарите, които взема със себе си, с условията и план програмата живот, която си е създала.

Никоя душа не би взела енергиен товар със себе си в живот, който няма да й предостави нужните условия, за да се освободи от него. Затова знайте, че всички слабости и нечистотии, които носите в себе си на енергийно ниво, могат да бъдат трансформирани и изцелени. Имате всички необходими условия и ресурси, за да се освободите от тях. В следващите редове ще споделя с вас няколко основни техники, с които да откривате, разпознавате и изцелявате раните, които носите в себе си на енергийно ниво. Колкото по-дълбока(стара) е една рана, от толкова повече енергия се нуждае тя, за да бъде изцелена. Затова е нужно да обърнете сериозно внимание върху източниците на енергия, с които ще се захранвате, за да можете да разполагате с нужното количество енергия, от която ще се нуждаете, за да трансформирате негативния заряд, който е изтъкал товарите ви, за да може раната вътре във вас да заздравее.

Откриване на енергийни блокажи
Това става чрез самонаблюдение и анализ. Знайте, че всички енергийни товари, които носите в себе си, са енергийни излъчватели, които привличат в живота ви сходни събития, които са ги причинили. Подобното привлича подобното. Не е нужно да осъзнавате, че носите енергиен товар в себе си, за да оказва той влияние в живота ви. Той го прави всеки ден, защото е вътре във вас и оказва влияние на енергията, която ежедневно излъчвате. Тази енергия сътворява вашето ежедневие ден след ден. С прости думи казано, вашият живот и ежедневие е отражение на вашето вътрешно енергийно състояние. Енергийното ви поле сътворява материалния ви живот, ден след ден. Не случайно вечната мъдрост ни учи, че за да променим света около себе си е нужно да променим света вътре в нас. Ако се опитате да промените света около себе си и в същото време пренебрегнете света вътре във вас, това е все едно да плувате срещу течението. В някой момент може да успеете да се нагодите в материалния свят, така че да ви е добре, но вашият вътрешен свят ще претвори външния в свят по свой образ и подобие, и ако той не отговаря на това, което излъчвате ден след ден, тогава вашето щастие ще е кратко и ще ви сполети събитие, което да разруши това, което сте постигнали с много усилия в материалния свят.

Истината е, че всички изпитания в живота не идват от никъде другаде, а от самите нас. Много е важно това да бъде осъзнато, за да може човек да осъзнае каква голяма отговорност носи за собствения си живот и за живота на останалите. Ние сме Божествени създания, които носят в себе си искрата на Бог и имаме силата да творим и претворяваме. На земята сме, за да се научим да носим отговорност за всички наши творения. Няма как да се научим, ако преди това не ги преживеем на собствен гръб и почувстваме силата, която носим в себе си. Ако сте от хората, които си задават въпроса “Защо все на мен?” или “С какво заслужих всичко това?” Отговорът винаги е един и същ, а именно, вие преживявате това, което самите вие сте сътворили. Всяко нещастие е материално проявление на енергията, която сте излъчвали в своето минало (настоящ и минали животи). Няма как да се научите да използвате осъзнато и целенасочено енергията, ако не усетите нейната сила и въздействие върху самите себе си.

Огледайте се добре в своето ежедневие, вижте къде е вашата сила и къде нещата все куцат и трудно се получават. Така много лесно може да определите къде се намират енергийните блокажи на енергийно ниво вътре във вас. Когато определите в коя сфера от живота ви нещата не са добре, тогава можете да я свържете с енергийния център, който отговаря за тази област от живота ви и така да насочите концентрирано енергия към него, за да можете да го пречистите и хармонизирате. Много информация за това, как можете да го направите, съм споделил в книгата „Пътеводител за духовно развитие“, откъс от нея по темата можете да прочетете тук, за да ви е по-лесно да свържете ежедневните ви проблеми с енергийните центрове, които отговарят за тях.

Техника за енергийно изчистване на блокажи и балансиране на енергийните центрове
Когато определите в кой енергиен център се корени вашият енергиен блокаж (травма), сте готови да работите с него на енергийно ниво, за да го прочистите и хармонизирате. Дори да не можете да определите в кой енергиен център се корени вашата слабост, не се притеснявайте. Тогава насочете енергията към сърцето си. Ако товарът, който изцелявате, е пренесен от минал живот, дори е препоръчително енергията да бъде насочена към сърцето, защото той е вкоренен във вашата душа. Докато ако товарът е новообразуван, тогава той все още се намира в по-повърхностните слоеве на вашите енергийни тела и не е достигнал в дълбочина вашата душа. И в двата случая насочването на енергия към сърцето ще помогне, защото сърдечният център е контролният пулт, откъдето се контролира и разпределя енергията на всички нива и тела. Той е като сборен пункт, откъдето всичко тръгва и всичко се връща. Не случайно злото все се стреми към сърцата на хората, с цел да ги оплете с негативна енергия и да се вкорени в тях.

Важно е да знаете, че ако изберете да насочвате концентрирано енергия към четвърти енергиен център (сърцето ви), а в същото време вашият блокаж, който сте осъзнали и целенасочено искате да се освободите от него, се намира в първи енергиен център, тогава енергията ще премине през трети и втори енергиен център, които ако носят в себе си блокажи, те ще се обострят, докато енергията трансформира негативния заряд. Така може да е нужно да почакате повече време, докато енергията достигне концентрирано първи енергиен център и го изцели с любовта, която сте насочили към него. Затова ви съветвам да не си поставяте времеви рамки кога и как ще ви бъдат изцелени блокажите. Някои от тях може да ги носите от много животи и да са наслоявани живот след живот. Не очаквайте като с магическа пръчка да ги изцелите за ден два, като в същото време те са били подхранвани живот след живот. По темата има много информация в книгата „Пътеводител за духовно развитие“ ако не сте я чели, а в същото време сте се устремили да се пречистите и хармонизирате на енергийно ниво, ви съветвам да я прочетете, защото в нея има не само техники, как да го направите, а е обяснен подробно произходът на товарите, какво е тяхното влияние в живота ви и на какво целят да ви научат.

От вас се изисква да осъзнаете, че носите енергийни блокажи в себе си и със сърцето си да пожелаете да се освободите от тях. След това е нужно да се научите целенасочено да се захранвате с положителна енергия, защото тя ще ви е необходима. Повече по темата как можете да се захраните с положителна енергия, може да прочетете тук:

Стартирайте процеса на пречистване на енергийните блокажи с:

Вече сте готови да преминете към практиката за изчистване и хармонизиране на всички енергийни центрове от енергийни блокажи и травми. Нея може да прочетете тук:


Препоръчани книги:

    

Добавете коментар


Защитен код
Обнови