Как от негативни критици да се превърнем в лъчезарни хора

Напоследък стана модерен изразът “хейтят“, който се поставя масово на всички критици. В предишна моя статия вече съм писал за ролята на критиците в нашия живот. В тази статия ще засегна темата как от критици да се превърнем в благодарни хора. Ние не се раждаме критици и съдбата ни не е да сме критици. Всеки сам избира какъв да бъде и как да изживее живота си. Посвещавам тази статия на хората, които са осъзнали своята негативна черта и желаят да я шлифоват, като изкоренят от себе си желанието си да критикуват.

В живота всичко е енергия. Общ корен има всичко, от най-плътната и видима материя, до най-фината и недоловима за човешките сетива енергия. За да се разбере източникът на така наречения “хейт”, който критиците осъзнато и неосъзнато излъчват в живота си, е важно да се разбере, че всичко е енергия и хората са проводници на тази енергия. Във всеки един миг от нашия живот ние пропускаме енергия през себе си. Докато мислим, чувстваме, дишаме, гледаме, говорим, усещаме, визуализираме образи в съзнанието ни, по този начин ние завихряме собствената ни енергия и енергията на заобикалящия ни свят.

Когато един критик се сблъска с нещо написано, казано или сътворено от друг човек, тогава енергията на думите, говора и творението се вливат в него и се завихря в енергийните му центрове, където се видоизменя от всичките негови товари, слабости и нечистотии, които е образувал както в настоящия си живот, така и от минали свои животи, които е пренесъл в настоящия си живот. Това е причината хората, които са енергийно чисти, да виждат света по красив и вълнуващ начин. Тези хора общуват с любов и благодарност със света около тях. Те виждат красивото и стойностното от живота, защото те самите са в състояние да го усетят със сетивата си. Докато критиците са хора, които са енергийно замърсени и им е трудно да доловят красотата на живота с вродените си сетива, защото те са затлачени от блокажи, товари и негативна енергия.

Виждаме света около нас такъв, какъвто е вътре в нас. Способни сме да отразим (излъчим) само това, което ние самите носим в себе си. Критиците излъчват негативизъм, защото са допуснали да задържат в себе си много негативи. Ако сте критик, който осъзнава това, тогава е нужно осъзнато да започнете да работите със себе си на енергийно ниво, за да изкорените всичко негативно от себе си, за да позволите на светлината и любовта да нахлуят във вас. Така ще свалите от лицето си тъмните очила, с които досега сте гледали и виждали живота около себе си и ще сте в състояние да го видите в неговата истинска красота, сътворена от многобройните палитри на любовта.

Животът не е само черно и бяло, както сте го виждали през тъмните очила на негативната призма, а е палитра от цветове, които правят живота толкова вълнуващ за изживяване. В книгата “Пътеводител за духовно развитие“ съм споделил с вас всичко необходимо, от което се нуждаете, за да извървите пътя на пречистване и хармонизиране. Бъдете смели и променете живота си към по-добро. Следвайте напътствията в книгата и те ще ви помогнат да свалите тъмните очила, за да видите истинската красота на живота.

Докато не го направите, колкото и да ви я описват останалите хора, вие ще виждате само черно и бяло, защото това е вашето енергийно състояние в момента. Хората пред вас могат да ви обрисуват красотата на живота, а вие в същото време да виждате само негативното, което може да е една много малка част от него, но когато сте в състояние само нея да доловите и излъчите, тогава вие само това ще виждате и преживявате, и така постепенно ще започнете да възприемате живота като нещо негативно и тежко изпитание, което е нужно да преодолеете.

Животът не е наказание, което сме дошли да изживеем, а е безценен дар, с който е благословена всяка една душа, която се намира на Земята. Не пропилявайте тази възможност, с която Бог ви е благословил, а вземете живота си в ръце. От вас зависи самите зависи как ще го изживеете. Със собствените си мисли, чувства, емоции, вяра и убеждения творите заобикалящия ви свят. Какъв ще бъде той за вас, черно-бял или шарен, е въпрос на личен избор!

Да, не е лесно да се извърви пътя на вътрешно пречистване и освобождение от всичко старо и ненужно, но ако питате мен, е още по-трудно да продължиш да живееш по стария начин и да се сблъскваш все със сивотата на живота, недоимъка и многобройни разочарования. Вътре във вас се корени сила, която може да сбъдне всяка една ваша мечта. Последвайте я и тя ще преобрази живота ви до неузнаваемост!


Препоръчани книги:

      

Добавете коментар


Защитен код
Обнови