Медитация за СТОМАХА, ПАНКРЕАСА, СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ

Лечебни енергийна визуализации медитации за жени

Медитацията е написана и водена от Галя Йосифова - Виния

Спирам за миг заниманията си, замислям се за това, как живея, как общувам, как използвам времето-живот, как се чувствам, за какво мисля, с какви дейности се занимавам, какво ме вълнува точно в този момент, дали това ме прави щастлива жена, човек, личност, същност? Дали съм?! Вглъбявам се навътре в себе си, потъвам в моя вътрешен свят. Гледам, виждам, усещам, възприемам с вътрешното си зрение, с очите на душата ми. Тя най-добре знае как живея, на какво я подлагам всеки ден, преминавайки през различни емоционални, душевни, психически състояния, изживявания, според обстоятелствата и условията, при които живея, според начините, с които усещам и възприемам света около мен, хората, общуването ми с тях, как те се отнасят към мен, как аз реагирам и как аз се отнасям към тях, какви следствия поражда това за мен, как рефлектира върху моето здравословно състояние, как повлиява на моето лично отношение към мен самата, как въздейства на моята себеоценка.

Усещам силна необходимост и вътрешно вълнение, да осмиля, осъзная начина на живот, обстоятелствата, средата, условията, при които живея, доколко те са моите, тези, които на мен ми харесват, в които се усещам истинската себе си, без да слагам маски, без да влизам в роли, за да се приспособя, за да оцелявам, за да живея. Живея ли наистина или съществувам? Животът е пълен с предивикателства, на всяка крачка са. От мен зависи, как аз гледам на тях, как ги възприемам, на кое обръщам повече внимание, какви чувства и емоции излъчвам преминавайки през тях, на какво отдавам по-голям приоритет да влияе на избора ми на решения, на делата ми, как всичко това се отразява на качеството на живота, който сега живея. Осъзнавам, че от мен зависи, от моите мисли, от изборите, които правя, какъв да е животът ми, как да възприемам себе си, как да общувам с другите хора, с целия околен свят.

 

Стомахът ми, панкреасът ми, целият ми стомашно-чревен тракт се повлияват от моите реакции, възприятия, от изразените чувства, емоции, болки, усещания, с които възприемам събитията, през които преминавам, взаимоотношенията ми с хората край мен, на работното място, с колеги и работодатели, у дома с близките ми, в социалното ми обкръжение, с приятелите ми. Когато се радвам, когато изпитвам позитивни чувства, стомахът ми е спокоен, добре се чувствам, хубаво ми е, дори не изпитвам глад и жажда. Когато се ядосвам, когато съм нервна, когато някой се държи с мен арогантно, неприятно, враждебно по някаква причина, зависеща или независеща от мен, когато не мога да се справя успешно с това, което правя, когато съм неудовлетворена от себе си, когато обстоятелствата и събитията не ме подкрепят, за да се случва това, което аз желая, за което дерзая, когато чувам обидни думи, агресивна реч, крясъци, потискаща, подигравателна, злобна, командваща, подчиняваща ме, тогава стомахът ми реагира с остри болки, с парене, с киселини, с нужда от хапване на нещо сладко, което да подтисне неприятните негативни преживявания.

Присвивам се, затварям се навътре в себе си, за да приглуша болките, да събера сили да преодолея ситуацията, да изляза от нея, да продължа. Стресът, напрежението, динамиката на живота, изнервените край мен хора, липсата на лично време, само за самата мен, за моите нужди, липсата на условия за комфорт, хармония, мир в душата ми, наслагват ден след ден негативни спомени, които стават тежко бреме за моя стомах, за целия стомашно-чревен тракт, за панкреаса, с които преживявам събитията в ежедневието си чрез чувствата и емоциите, с които реагирам на живота, на хората край мен. Не успявам да се справя, да преработя негативността. Натрупва се в затлачвания, запушвания, в наслоявания, които създават здравословни проблеми не само за тях, но и за целия ми организъм и физическо тяло.

Неудовлетворението, разочарованията, блокажите, неосмеляването да се противопоставя на всичко, което не е моето, което не ми позволява да изявявам себе си, такава, каквато съм, да живея, общувам, както на мен ми харесва, както аз усещам, че мога да съм щастлива и удовлетворена от себе си, радостна от живота си, от изявите ми в него с любов и всеотдайност, обременяват негативно стомаха, панкреаса, целия стомашно-чревен тракт. Те не се преработват с лекота, задържат се в мен, стават сериозна причина да боледувам, да се храня по неподходящ начин с неподходящи за стомаха ми храни, които още повече затрудняват нормалната им дейност, водят до завишено телесно тегло, дискомфорт, травми, страдания, здравословни неразположения. Осмислям какво ми пречи, от какво е нужно да се освободя, какво е нужно да променя в моята нагласа за живота.

Затварям очи, успокоявам ритъма на сърцето си, поемам въздух, бавно издишам, моля всички мисли, задачи, отговорности, проблеми, страхове, съмнения, неувереност, да напуснат мислите ми, да се разтоваря от тях. Дишам и издишам, дълбоко, бавно, все по-бавно. Дишам и издишам. Усещам как сърцето ми е по-спокойно, притихнало. Пулсът ми е забавен, тялото си усещам все по-леко и по-леко. Времето няма измерение, аз съм извън него в този момент. Потапям се изцяло в моя вътрешен свят, който е необятен. Там има хармония, нежност, любов, доброта, мир. Отпускам се напълно, отпускам всички мускули на лицето, челото, бузите, устните, на брадичката, шията, врата, раменете, тялото, ръцете, краката. Представям си, че се намирам на площадка за стрелба с лък. В ръцете си държа лъка, на гърба имам колчан с остри стрели. Добър стрелец съм. Осъзнавам нуждата от промени в мен, в представите и възприятията ми за живота. Нужно ми е да се активирам, да се осмеля, да направя първата смела крачка напред за трансформиране, обновление, което да ми помогне да внасям успешно все повече и повече положителни промени в живота ми, в условията и обстоятелствата, при които живея, в общуването с хората и с мен самата, които сега са проблемни за мен и за здравето ми.

Поемам дълбоко въздух, събирам се цялата в едно единно цяло, изпълнена с енергията, която знам, че притежавам. Оформям в топка първия за мен проблем, от който желая цялостно да се освободя, да се разтоваря, давам му името “раздразнение”. Мислено вкарвам в тази топка всички мисли, чувства, емоции, състояния, преживявания, които са се наслагвали в мен, които са разболявали стомаха ми заради трудната им преработка. Поставям бавно, внимателно, съсредоточено топката “раздразнение” на върха на стрелата. Прицелвам се в далечината, където виждам горящата огнена лава на изригнал вулкан, с увереност, готовност за освобождение, пречистване, обновление, възраждане.

Опъвам тетивата на лъка и изстрелвам стрелата с топката на върха към изригналия вулкан. Проследявам я с поглед как се отдалечава от мен, как приближава врящата лава, как потъва в нея, как се разтапя в нея и изчезва. Усмихвам се с облекчение и радост. Усещам как от мен изтичат всички сържани в мен болки, гняв, обиди, подчинения, обвинения, изоставяния, пренебрегвания, унижения, уронване на достойнството ми по различни начини, наранили дълбоко душата ми. Клетките на стомаха ми, на панкреаса, на целия ми стомашно-чревен тракт се разтоварват с радост и облекчение от това тежко бреме, което досега е затруднявало нормалното им функциониране. Усещам се по-лека и разтоварена. Отново се вглъбявам в себе си.

Оформям нова топка, влагам в нея всички ограничения, нерешителност, страхове, блокажи, подчиненост, слабоволие, плахост и всичко онова, което съм понасяла стоически със силния си дух през живота си до този момент. Давам на тази топка името “нерешителност” и я поставям на върха на нова стрела. Концентрирам погледа си към вулкана и изстрелвам стрелата към врящата му лава. С радост и облекчение виждам как тя се потапя в нея и се разтваря напълно, освобождавайки мен! Усмихвам се, придобивам още по-голяма увереност да оформям още топки негативни обременености в мен, които една по една смело и решително изпращам към изригналия вулкан. Колкото повече негативни товари изтичат от мен, натупани в клетъчната памет на стомашно-чревния тракт и панкреаса, от емоции, чувства, преживявания, загуби, състояния на подчинение на обстоятелства, хора, начин и условия на живот, толкова повече се освобождавам, разтоварвам, олекотявам. Усещам как цялото ми тяло се радва на това облекчение.

В този момент тържествувам да вдишвам свободата да съм себе си! Прекрасно усещане! Вече се осмелявам да съм себе си! Притихвам успокоена, доволна, благодарна на стрелите, на лъка, на вулкана, че ме научиха как да се освобождавам, как да се разтоварвам, как да бъда свободна, как да бъда вече само истинската себе си. Усещам нежен полъх край мен, усещам как чистата бяла светлина на Светия Дух се появява като божествен воал над мен. Силно вълнуващо е! Усмихвам се от вълнението ми в този момент. Нежна топлина ме обгръща цялата. Дишам и издишам. Дълго и бавно, отново и отново. Усещам как със всяко вдишване воалът на бялата светлина се доближава все по-близо и по-близо до мен. Развълнувана съм от този вълшебен усет. Чувствам как ме покрива като меко, нежно, копринено одеяло, което ме обгръща с тихото въодушевление и възторженост, което само вярата ми може да ми предложи. Челото ми се успокоява, като че ли е галено от хладна, мека, любяща ръка, закрива очите ми с Божията изцеляваща нежност.

Поглеждам към небето. То е необятно, толкова вълнуващо, като син екран, на който преминават красивите усещания, вълнения, които душата ми излъчва. Виждам златистата светлина на яркото жарко слънце. Концентрирам вниманието си към привличащата светлина. Потъвам в нея хипнотизирана. Тя ми напомня за божествената мъдрост и за святото достойнство на моя божествен произход, абсолютно доказателство за вечността, с която Бог ме е надарил в мига на моето сътворение. Знам, че Той е вдъхнал в мен безкрайна чиста свята безусловна всеобхватна любов, че ми е дал частица-светлина от Себе си, която излъчвам, че тя е Неговото присъствие в мен, в душата, сърцето ми, подпомага ме с нея и ме води напред по пътя ми в живота. Аз съм светлина в Светлината и любов в Любовта!

Казвам молитвата: Господи, обгърни ме с Твоята свята, благотворяща, изцеляваща, закриляща любов. Благослови силата на думите, които сега възприемам със слуха и душата си. Нека те оказват цялостно лечебно енергийно въздействие върху организма и тялото ми. Нека лечебните висши космични енергии, Твоята свята, благотворяща, изцеляваща, закриляща, подкрепяща, благославяща любов ме подпомагате за цялостно осъзнато разтоварване от негативните обременености-товари, които дълго време нося в клетъчната памет на стомаха, панкреаса, стомашно-чревния тракт, в духа ми, което зобременява здравословното ми състояние, за пречистване, обновление, балансиране, хармонизиране на жизнената ми енергия, така, че да се усещам разтоварена от тях, да ставам все по-енергична и пълноценна за себе си, с лекота да възприемам и преработвам жизнените събития в ежедневието ми.

Нека здравето ми да става все по-добро и по-добро. Нека с лекота продължавам да вървя напред в живота, следвайки пътя и постигам успехите, удовлетворението, радостта, щастието, любовта, към които съм устремена, обновена, пречистена, живееща живота си по нов начин, в условия, обстоятелства, среда, обкръжение, хора, с които се усещам себе си, щастлива, че вече не наслоявам негативен товар бреме, защото успешно уча как да не допускам това да отново да се случва. Осмелявам се и предприемам смели крачки за внасяне на положителни промени в живота ми, разностранно, всеобхватно. Благодаря от сърце, Господи, с признателност и със силната любов в мен, за Твоята свята благотворяща изцеляваща закриляща любов, която усещам как ме обгръща цялата все повече и повече, в която се потапям като в лечебна барокамера, в която се осъществява енергийно лечение, обновление на организма и тялото ми, с концентрация към стомаха, панкреаса, целия стомашно-чревен тракт. Вярвам, убедена съм, знам, че от този момент нататък аз ден след ден ставам все по-добре, все по-здрава, напълно владееща себе си, живота си, осъществявайки моите стремежи, желания, мечти, цели, като себе си! Така да бъде! Амин.

Отпускам се. Молитвата ме зареди и изпълни с възторг, засили вярата в мен, че се подобрявам във всяко едно отношение, все повече и повече, във всеки нов ден от живота ми, защото осъзнавам какво е било посланието на стомаха, панкреаса, целия стомашно-чревен тракт към мен чрез болките и здравословните проблеми, които създават за мен, чрез неудобствата в живота ми. Тази осъзнатост ми дава увереността, че съм усвоила вече полезната ценна житейска опитност за душата ми, че съм готова да осъзная моите страхове, зависимости, че съм готова и желая да ги преодолея, да се освободя от тях с осмисляне, с анализ, благодарност, прошка към себе си и към хората, които са участвали като провокатори за мен в тези процеси. Усвоих тяхното послание към мен, затова с благодарност, прошка любов ги освобождавам да напуснат стомаха ми, мен самата, живота ми. Дишам спокойно и равномерно. Усещам как дъхът ми стихва и излита във времето със светлината и същевременно с това, по уникален вълшебен начин започвам да се отделям от всички болки, които съм изпитала до този момент, които стомашно-чревният ми тракт трудно е понасял, преработвал. Вярвам, че съм усвоила всички уроци от тях, затова този негативен товар-бреме може да си отиде от мен, с любов.

От този момент нататък, във всеки следващ нов ден от живота ми, приемам, преминавам през събитията в ежедневието ми с нов поглед за нещата, с разбиране, защо се случват по негативен и по позитивен начин. Преживявам взаимоотношенията с хората около мен с добро чувство, с излъчване на любов към всички и към всичко, и към мен самата. Обичам живота, приветствам го с “добре дошъл”, прегръщам го с усмивка и любов, позволявам му да ме прави щастлива по всички възможни начини. Вече по нов начин подавам на стомаха си за преработка емоциите и чувствата, с които живея живота и изразявам себе си в общуването с околния свят. Аз съм отново лъчезарна жизнерадостна сияеща жена! Всеки миг от живота ми е прекрасно запомнящо се изживяване. Вече живея живота с любов, с вяра, надежда, упование, дръзновение!

Свободна съм да се радвам на живота, да го правя такъв, какъвто го искам, такъв, какъвто на мен ми харесва! Обичам и одобрявам себе си, такава, каквато съм, тук и сега. Правя за себе си най-доброто, което ме прави щастлива жена. Аз го заслужавам! Добър човек съм, имам добро сърце изпълнено с любов, доброта към всички и към всичко. Любовта в мен ме кара да виждам цялата красота на моята душа. Негативното преработвам с любов, а позитивното правя още по-ползотворно за мен. Животът ми е изпълнен с радост, наслаждавам се на всеки негов миг. Очаквам с нетърпение всеки следващ момент, позволявам му да ми носи ново познание, с помощта на което се развивам и израствам. В душата ми има хармония и уют. Спокойна съм. В безопасност съм. Където и да се намирам аз съм в безопасност. Стомахът ми е спокоен, без болки, без напрежение, без нужда от повече храна и глад за сладки неща, със спокойна нервна система.

Гледам на живота с широко отворени очи, радвам се, че живея, че правя това, което ми харесва и прави щастлива реализирана, обичаща, обичана, ценяща себе си жена. Щастлива съм, че споделям щастието си с любимите за мен хора. Аз и животът сме едно цяло, вибрираме в синхрон. Всичко, от което вече не се нуждая напуска тялото ми, напуска организма ми, напуска съзнанието ми, напуска живота ми. Свободна съм да обичам себе си такава, каквато съм, тук и сега, свободна съм да правя живота си пълноценен, жизнерадостен, успешен, смислен. Поемам въздух, дишам спокойно, равномерно. Усещам тялото си обновено, подмладено, преродено, преобразувано в онзи съвършен здрав вид, в който Отецът Създател го е сътворил, за да е уютен красив дом за моята душа в този мой настоящ живот като жената, която съм, тук и сега!

Цялостно и всеобхватно се обновявам по уникален вълшебен начин! Усещам любовта в мен още по-силна, взаимоотношенията с хората около мен хармонични, в добро взаимодействие с моята житейска философия. Възприемам себе си във всички възрасти такава, каквато съм, без съпротива и недоволство във всички фази на промените, през които преминавам. Това ме мотивира да продължавам напред в тази посока, прави ме жизнерадостна, дръзновена, възторжена, обновена, пълноценна, удовлетворена от себе си и от живота си самостоятелна, отстояваща себе си жена, творец и личност! Живея живота с любов и благодарност. Така да бъде. Амин.

Размърдвам тялото си. Отварям бавно очи. Беше прекрасно вълнуващо изживяване това енергийно лечебно въздействие за стомаха, панкреаса, за целия стомашно-чревен тракт. Чувствам се пречистена, лека, заредена с позитивизъм и увереност, че вече знам как да живея живота без да наслоявам нови болки в тялото си. Осъзнавам какъв е смисълът да ме има, тук и сега на тази земя, че аз съм значима и важна за живота както всеки друг човек. Вече знам как да се отнасям към себе си с достойнство, което ме подпомага да виждам себе си и всичко около мен много по-добре, в детайли, ясно и подпомагащо ме за всичко в живота. Благодаря с любов и признателност за подпомагащото лечебно енергийно въздействие за мен, стомаха ми, за панкреаса ми, за целия стомашно-чревен тракт! Амин.

Коментари  

#1 Юлия Стоянова 28-04-2018 16:50
Благодаря,за хубавата техника!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови