Баланс между духовното и материалното

РАЗГОВОРИ С ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ И МЪДРЕЦИ

Въпроси и отговори част 17

17. ВЪПРОС: Скептично настроените към духовно развитие хора казват, че искат да живеят Живота материално, а не илюзорно с някакви си теории, които не им носят нищо. Какво бихте казали на тях?

УЧИТЕЛИТЕ: Всеки сам избира как да изживее Времето-Живот, докато е на Земята. Хората, които живеят с доминираща контролираща роля на ума предпочитат материалния свят да определя вида щастие и успехи, които постигат в делата и в проявите си, дори да усещат гласа-зов на душата си за духовно просветление и разгръщане. Има много мъдри знания, които казват, че когато ученикът е готов, учителят се появява на Пътя му, че знание можеш да дадеш, но не и да го налееш с фуния в човека, насила да го възприеме. Помнете, че знания, ресурси на потенциала на личността-същността, време-живот не се пилеят, не се разхищават! Не е възможно всички да са на Пътя на духовното развитие! Всеки следва своята скорост и потребности на душата. Отнасяйте се с разбиране към тези, които са скептично настроени, които отричат духовното развитие, които го хулят и сквернят. Те не разбират, не са готови. Нямат вина за това, че не са достигнали това ниво на осъзнатост, да го могат. Изпращайте им доброта, любов, благост, жизнена енергия, да успеят сами да правят крачките в тази посока.

Не правете непоискано добро, да учите другите без да са ви помолили за това. Отдалечете се от хора, които не споделят вашите възгледи за живота. Животът среща и разделя хората, според това, кой какъв път следва, на какво духовно-енергийно ниво се намира. Бъдете професори с професорите. Първокласниците оставете да общуват с такива като тях. Някой ден и те ще стигнат нивото, на което сте сега, просто им е нужно повече време, повече обучение, повече изпитания по пътя в тази посока. Не ги насилвайте да приемат нещо, за което не са готови. Не се отказвайте от значимото за вас, ако такива хора ви сломяват, ограничават, манипулират за своите си нужди. Ако се засягате, влияят ли ви негативно, означава, че имате още важни уроци за усвояване, по които да работите със себе си. За тях би могъл да настъпи внезапен обрат, провокирани от някаква ситуация-изживяване, да прогледнат, да поемат по Пътя на духовното осъзнаване-разгръщане. Всичко за всекиго се случва по ред, място, време и по приоритетност. Няма невъзможни неща. Следвайте своя личен Път! Успех!

Следва продължение...

За желаещите да получат съвети-насоки за себе си чрез духовните учители могат да научат как тук: >>> Галя Йосифова - Виния <<<

You have no rights to post comments