Въздействието на различните духовни учения върху хората

РАЗГОВОРИ С ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ И МЪДРЕЦИ

Въпроси и отговори част 19

19. ВЪПРОС: Различните духовни учения, които хората следват, до каква степен им помагат в развитието им?

УЧИТЕЛИТЕ: Добър въпрос задаваш и много полезен. На Земята сега е хаос от учения всякакви, с неясен произход са много от тях, но модерни. Хората ги следват с вярата, че правят нещо добро за себе си без да включват инстинкта си за самосъхранение. Следват се много стари учения, също мода за хората, от които добре печелят тези, които ги прокламират. Има голяма доза внушения, които с успех повлияват на по-голямата част от търсещите духовно развитие. Радващо е, че има хора, които не се подлъгват и истински работят със себе си, въздигат се сияещи и наистина навлизащи в новото време, в новите енергийни потоци, които обливат Земята. Чудно е че вярвате, че със стари учения ще навлезете в нови измерения. Има приемственост между старото и новото, но не и старото да води в новото. Как да стане това? Замислете се и коригирайте представите си за бъдещето, към което сте целеустремени. Много от ученията, които следвате, са хранят с вашата жизнена енергия и потенциал. Нима не го разбирате, не го усещате?

Отворете сетивата си и осъзнайте, че знанията, които носите в себе си са тези, които ви водят по Пътя на пречистването, израстването, разгръщането! Нужни са ви водачи, които да ви подпомагат с чисти души, със сърца изпълнени с благост и добронамереност. Те не са сред старите учения! Те са носители на новото учение, което ви учи как сами да работите със себе си в тези процеси, хора, които са изминали дълъг Път на пречистване и осъзнаване, посветили се с мисията си да подпомагат другите търсещи. Как очаквате стари учения, в които има ритуали с принасяне в жертва на живи същества, да ви учат на любов и духовност? Нима вярвате, че татуирани с дракони хора са духовни учители? Нима мислите, че забогатели, добре облечени хора, живеещи в лукс, са вашите водачи? По какви критерии преценявате кого да следвате, кое учение е от помощ за вашите потребности?

Помнете, че каквото сами за себе си направите, няма кой друг да го направи вместо вас за вас! Носете отговорност за изборите, които правите, да не страдате след това. Важно е да пресявате информацията чрез усета си. Ако не го можете, сте в необходимостта да изградите за себе си защита срещу обсебване, източване на жизнената ви енергия, потенциал и ресурси. Не го ли осъзнаете, не се ли предпазвате сами, ставате удобна храна-донор за тези, които си мислите, че ви учат и помагат в развитието ви. Научавате го, когато вече е твърде късно. Селектирайте, обмисляйте, самосъхранявайте се! Не се доверявайте първосигнално на лектори, учители, учения, които омайват, умело привличат вниманието ви, времето ви, парите ви. Ваш избор е в коя посока да се движите, но мислете за това, какви ще са последствията за вас. Бъдете проницателни за невидимото! Следвайте своята истина, не истината на другите! Изкарвайте на повърхността знанията натрупани в душата ви!

Следва продължение...

За желаещите да получат съвети-насоки за себе си чрез духовните учители могат да научат как тук: >>> Галя Йосифова - Виния <<<

Коментари  

#1 инж Цветанка Владова 01-06-2018 03:45
Беше приятно за четене. Умният винаги ще се справи с положение, в каквото мъдрият няма да се забърка
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови