Ролята на критиците в нашия живот

Един от основните отличителни белези на критиците е, че те чакат само някой да стъпи на криво, за да изтъкнат недостатъците му или просто си критикуват, защото другите хора не са като тях самите и не отговарят на тяхната представа за живот. В тази статия няма да критикуваме критиците, а ще ви покажа един по-различен поглед върху тяхната роля в живота на хората, защото докато негодуваме срещу тях и ние самите влизаме в ролята на критици, които критикуват критиците, няма как нещо да се промени. Промяната в живота навлиза винаги тогава, когато приемем и осъзнаем смисъла на всичко случващо се. Така то ще ни предаде своето послание (урок) и едва тогава ще сме способни да се освободим от негативното му влияние върху нас и ще сме готови да продължим напред. Това е в основата на човешкия живот и важи за всяка една сфера от живота.

Имам много зависима връзка с човек от 4 години, какво да правя?

Юлия: Имам много зависима връзка с човек от 4 години. Чувствам се ужасно, всеки път когато си тръгне от мен все едно ми взима душата и когато се връща все едно аз забравям за злините които ми е сторил.. Какво да направя?

Моят урок за предателството

К.Б.: Здравей, Ширинан. Имам и четирите ти книги и ги държа близо до себе си, защото усещам силната положителна енергия, с която са заредени. Дават ми сила ги чувствам като енергиен щит, който ме зарежда.Благодарение на теб, вече успявам да усвоя уроците си. Благодаря ти!

Как по-лесно да се отърсим от миналото и хората, които са останали в него?

Perli4ka: На първо място искам да те поздравя за това, което правиш. Искрено ти се възхищавам, форумът Център за духовно развитие, сега и блогът ти, информацията, която даваш промениха живота ми към по-добро и ми дадоха светлина върху много въпроси. Когато правиш нещо, влагайки добро от себе си, резултатът винаги е добър :) За мен, какво да кажа, не спирам да се уча, използвам вече успешно метода на благодарността и съм благодарна за всичко в живота си. В отношенията ми с хората се стремя към златната среда. Това, което ме спира, разсейва или забавя е миналото и хората, с които го свързвам. Отношението ми към времето е същото като отношението ми към хората, трудно пускам миналото да си отиде, трудно се разделям с мисълта за близък човек, който съм загубила, трудно приемам новостите и промените, трудно допускам човек да ми стане близък. Това някак ангажира мисълта ми повече с минали събития, а знам че сегашният момент е най-важен и е добре да се фокусираме над него, понеже ако искаме да действаме, моментът е тук и сега. Иска ми се да чуя още едно мнение, понеже хората виждат нещата от различен ъгъл и ще се радвам да прочета твоето :) Благодаря за всичко! :)

Защо толкова много си приличаме, а в същото време сме толкова различни?

Неви: Здравей, Деян! След като получих от теб толкова задълбочен и изчерпателен отговор на въпроса от категория душевни проблеми, сега бих искала да те попитам нещо свързано с личностните взаимоотношения. Като се замисля душевните ни терзания се получават предимно от некачествени взаимоотношения с другите хора. Не зная как да формулирам въпроса, но понеже аз влагам прекалено много чувства и емоции във всяко общуване, много страдам когато отсреща не получа вниманието от което съм имала нужда. Знам че хората са различни и всеки по различен начин общува като това не го прави лош човек. Но понеже аз спазвам принципа ,, Постъпвай с другите, както искаш те с теб да постъпят,, и като не получа тази взаимност търся вината в себе си а не в другия. Някак не успях да се науча да разпознавам кой е искрен и кой не. И най-лошото е че се доверявам твърде лесно и бързо и освен да бъда използвана и манипулирана след това друг ефект няма. Толкова обичам хората, толкова искам да съм им полезна, да имам приятели, а всъщност всичко опира до един момент в който се изчерпва интереса или ползата от мен и всички почти както са били въодушевени от мен в един момент просто така ме изоставят без да разбера причина за това. Странно е наистина понякога си мисля дали защото съм различна, дали защото не материалният а духовният свят ме вълнуват, но така и не задържам никого до себе си. Ами това е в общи линии. Не знам дали се разбира от писмото ми какво точно искам да разбера от теб, но се надявам че ти ще вникнеш в думите ми. Пожелавам ти една прекрасна и спокойна вечер и чакам отговор. Благодаря предварително.

Как бих могла да възстановя нарушените взаимоотношения със сина ми, след раздялата със съпруга ми?

Таня: Здравейте, напоследък чета вашите постове във ФБ и сега забелязах, че приемате въпроси.Искам да ви попитам: Как бих могла да ускоря възстановяването на нарушените взаимоотношения със сина ми, след раздялата със съпруга ми? Вече има затопляне, но не е достатъчно. Благодаря ви!