Защо толкова много си приличаме, а в същото време сме толкова различни?

Неви: Здравей, Деян! След като получих от теб толкова задълбочен и изчерпателен отговор на въпроса от категория душевни проблеми, сега бих искала да те попитам нещо свързано с личностните взаимоотношения. Като се замисля душевните ни терзания се получават предимно от некачествени взаимоотношения с другите хора. Не зная как да формулирам въпроса, но понеже аз влагам прекалено много чувства и емоции във всяко общуване, много страдам когато отсреща не получа вниманието от което съм имала нужда. Знам че хората са различни и всеки по различен начин общува като това не го прави лош човек. Но понеже аз спазвам принципа ,, Постъпвай с другите, както искаш те с теб да постъпят,, и като не получа тази взаимност търся вината в себе си а не в другия. Някак не успях да се науча да разпознавам кой е искрен и кой не. И най-лошото е че се доверявам твърде лесно и бързо и освен да бъда използвана и манипулирана след това друг ефект няма. Толкова обичам хората, толкова искам да съм им полезна, да имам приятели, а всъщност всичко опира до един момент в който се изчерпва интереса или ползата от мен и всички почти както са били въодушевени от мен в един момент просто така ме изоставят без да разбера причина за това. Странно е наистина понякога си мисля дали защото съм различна, дали защото не материалният а духовният свят ме вълнуват, но така и не задържам никого до себе си. Ами това е в общи линии. Не знам дали се разбира от писмото ми какво точно искам да разбера от теб, но се надявам че ти ще вникнеш в думите ми. Пожелавам ти една прекрасна и спокойна вечер и чакам отговор. Благодаря предварително.

Ширинан: Здравей Неви, въпроса ти е много хубав и често срещан в ежедневието на хората. Искам да започна с това, че уроците свързани с личностни взаимоотношения са едни от най-трудните уроци, които се учат тук на земята. Очакванията ми са в тази категория въпросите да са най-много именно по тази причина. Това, че следваш максимата "Дръж се така както искаш другите да се държат с теб и не прави това, което не искаш другите да правят с теб" е отлично и те поздравявам, продължавай в същия дух, но помни, че всички хора са на различно ниво на развитие. Не може да се сърдиш на зеления домат, че е все още зелен, нужно му е време да узрее. По същия начин не може да се сърдим на хората, че не притежават качества, които все още не са придобили, няма как да искаме от тях нещо, което все още не притежават. Когато разберат това хората ще им е много по-лесно в комуникацията с останалите, защото сега хората постоянно си изграждат очаквания докато общуват помежду си. Създава се очакване, че след като ние притежаваме някакво качество се очаква и другите да го притежават, а това не винаги е така.

Усмихвай се, бъди добронамерена и се дръж с останалите така както искаш те да се държат с теб и не си изграждай очаквания, успееш ли да го постигнеш и премахнеш дискомфорта от постоянните очаквания, които често си създаваме по навик, тогава ще привлечеш в живота си хора, с които някак си по-леко ще общуваш, сякаш говорите на един език, това е така, защото тези хора ще отговарят на твоето ниво на развити и интереси. Не се терзай за проблемите в общуването, трудно може да срещнеш човек, който не изпитва затруднения в комуникацията с останалите, трудни са уроците, но и интересни. Успех ти желая и нека Любовта в сърцето ти е пътеводна светлина за хората около теб! Бъди щастлива!

Повече информация по темата може да прочетеш в книгата: "Да откриеш щастието вътре в себе си".

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Добавете коментар


Защитен код
Обнови