Как по-лесно да се отърсим от миналото и хората, които са останали в него?

Perli4ka: На първо място искам да те поздравя за това, което правиш. Искрено ти се възхищавам, форумът Център за духовно развитие, сега и блогът ти, информацията, която даваш промениха живота ми към по-добро и ми дадоха светлина върху много въпроси. Когато правиш нещо, влагайки добро от себе си, резултатът винаги е добър :) За мен, какво да кажа, не спирам да се уча, използвам вече успешно метода на благодарността и съм благодарна за всичко в живота си. В отношенията ми с хората се стремя към златната среда. Това, което ме спира, разсейва или забавя е миналото и хората, с които го свързвам. Отношението ми към времето е същото като отношението ми към хората, трудно пускам миналото да си отиде, трудно се разделям с мисълта за близък човек, който съм загубила, трудно приемам новостите и промените, трудно допускам човек да ми стане близък. Това някак ангажира мисълта ми повече с минали събития, а знам че сегашният момент е най-важен и е добре да се фокусираме над него, понеже ако искаме да действаме, моментът е тук и сега. Иска ми се да чуя още едно мнение, понеже хората виждат нещата от различен ъгъл и ще се радвам да прочета твоето :) Благодаря за всичко! :)

Ширинан: Здравей перличка, за мен е огромно удоволствие да правя това което правя, всеки път когато до мен достигат отзивите на хората, на които съм помогнал, тогава душата ми ликува и това ме стимулира да продължавам напред. Благодаря ти за хубавите думи заредени с положителна енергия, с които ме зареждаш.

Относно въпросът ти ще кажа, че щом някой все още е в животът ти, тогава той все още има роля в него. Срещите между хората, които оставят следи след себе си никога не са случайни, те са предначертани и предвидени от душите. В повечето случаи хората не си дават сметка за това, а в същото време е важно да се знае защото така по-лесно ще се преодолеят изпитанията помежду им. Важно е да се знае, че Вселената винаги се стреми към баланс и когато ние сме допуснали да нарушим този баланс, рано или късно ще ни се даде възможност да го възстановим. Както Вселената се стреми към баланс, така и нашите души са устремени към него, защото по този път те израстват в своето развитие и трупат нова опитност.

Хората, с които живота ти е най-силно обвързан са хора, с които не се срещате за пръв път. Причината отношенията ви да са толкова динамични е именно това ваше познанство от минали ваши животи от които сте пренесли уроци да учите и в настоящия живот, като по този начин се стремите да възстановите някога нарушения баланс или пък сте се устремили да наградите вече постигната хармония помежду ви. Когато взаимоотношенията ви са обвързани с товари от миналото, много често те тежат и оказват много голямо влияние в отношенията на хората в настоящия живот, без да осъзнават и да си дават ясна сметка защо едни и същи събития се повтарят многократно. Тези събития имат за цел да насочат вниманието на хората в конкретна посока, която да ги подпомогне да си спомнят и да провокира спомена в тях да изплува. Но за целта е нужно с товара да се работи на енергийно ниво, като бъде захранван с енергия любов, която да го освободи от негативната енергия, която като в мъгла го държи и пречи да бъде осъзнат. Момента на осъзнаване е придружено и с излъчването на голямо количество енергия любов, която е в състояние да прегори товара и с благодарност от него да се освободиш. За това как хората могат да работят със своите слабости и товари, които са пренесли от минали свои животи съм писал подробно в книгата “ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ”.

Всяка среща и всяка раздяла има своя смисъл, колкото повече хората започват да обръщат внимание на взаимовръзките помежду си, толкова по-ясно ще виждат картината на техният живот. Всички тези хора, които провокират във вас силни емоции на щастие и тъга са хора, с които не веднъж сте се срещали и заедно трупате опитност в земното училище. Именно тук ще спомена, че разсъжденията ти относно важността да живеем тук и сега са много правилни и е важно човек да се научи да живее в настоящия момент, за да е в състояние да извлече максимална полза от него. От миналото може да се поучим, а бъдещето е неизвестно и неясно, то може дори да не дойде, затова е много важно как живеем живота си тук и сега, защото всеки ден е безценен дар, който е право и задължение на всеки един да изживее както сметне за добре. Всеки има свободна воля да определя живота си и начина, по който го живее именно затова живота на земята е толкова пъстър.

Може би на всеки се е случвало да прекъсне взаимоотношенията с някой човек, но те да продължават да го преследват като незаздравяла рана, която винаги когато бъде докосната напомня за себе си. Това се получава така именно заради енергийните товари, които помежду ви тежат и на двете страни. Знайте, че това което на вас тежи до известна степен тежи и на отсрещната страна. Това продължава докато поне един от двамата не съумее да подходи с любов и благодарност, така че да прегори и освободи товарите помежду им. Описал съм подробно метода в книгата, която цитирах по-горе, трудно е в кратък текст да опиша всичко, но мога да кажа, че в основата седят прошката, благодарността и любовта.

Съветът ми към всички, които четат тези редове е да отделят повече време да работят със себе си на енергийно ниво, защото това е много важно. Ще се изненадате колко голямо влияние оказват на живота ви всички товари и слабостите, които сте пренесли от минали свои животи в настоящия. Всичко, което носи човек на енергийно ниво има своето проявление и на материално ниво. Всеки ваш вреден навик, болест, слабост или дискомфорт има корен на енергийно ниво. Колкото повече работите със себе си на енергийно ниво, толкова по-лесно ще ви става да проследявате нишката помежду им и така своя проблем с лекота ще изкорените.

Всичко е във вашите ръце!

Повече информация по темата може да откриеш в книгите: “Живот на светло” и “Пътеводител за духовно развитие”.

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#2 Assen 10-04-2015 00:17
Blagodarq ti Perli4ka, blagodarq ti Shirinan. 4eteiki vashiq razgovor se 4uvstvam tolkova shtastliv, sqkash ulavqm Bojestvenata energiq 4rez vas, harmoniqta i bezuslovnata lubov. Na dobur put paziteli na svetlinata!
Asen
Цитиране
#1 Svetlana 21-02-2015 14:38
perli4ka :Благодаря ти от сърце за този отговор. :-) В думите ти винаги има вложени разум, чистота и сърце. Човек може да научи много от теб :-) При първа възможност, като приключа с голямото четене за изпитите си, ще ти пиша за книжка :-) Мисля, че те разбрах правилно. Наистина,има неща, които понякога друг трябва да ни ги каже, някак си вътре в себе си имаме знанието, но като че ли сме го забравили или не сме видяли от друг ъгъл ситуацията. Това обичам в контактите с хора, че всеки има своята гледна точка и можем да се учим един от друг :-) Всичко добро ти пожелавам, дано събитийността да ти дава път и възможности да се развиват нещата и да се обединяват все повече хора около каузата. Понеже реалността, в която живеем е донякъде създадена от хората и ако много хора се обединят около една идея, те я превръща в реалност :-) Изпращам много светлина и чиста безусловна любов, както казваш ти :-)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови