Ролята на критиците в нашия живот

Един от основните отличителни белези на критиците е, че те чакат само някой да стъпи на криво, за да изтъкнат недостатъците му или просто си критикуват, защото другите хора не са като тях самите и не отговарят на тяхната представа за живот. В тази статия няма да критикуваме критиците, а ще ви покажа един по-различен поглед върху тяхната роля в живота на хората, защото докато негодуваме срещу тях и ние самите влизаме в ролята на критици, които критикуват критиците, няма как нещо да се промени. Промяната в живота навлиза винаги тогава, когато приемем и осъзнаем смисъла на всичко случващо се. Така то ще ни предаде своето послание (урок) и едва тогава ще сме способни да се освободим от негативното му влияние върху нас и ще сме готови да продължим напред. Това е в основата на човешкия живот и важи за всяка една сфера от живота.

Ролята на критиците в развитието на хората е важна, защото те са един от мотиваторите, които ни провокират да се шлифоваме и да ставаме все по-добри в своите творения. Също така, те тестват нашата вяра в собствените ни възможности и потенциал, които носим в себе си. Това е много важен урок за всеки един човек, защото колкото по-силна и устойчива на външни влияния е вярата в собствените му възможности, толкова по-големи успехи ще постига в живота. Тук, на Земята, вярата и любовта са в основата на всичко градивно и позитивно, което служи на цялото със своята енергия и материални ползи, с които допринася.

Няма как да засилим своята вяра в собствените си възможности, ако нещо не я тества. Замислете се за процеса на творене. Когато един човек е вглъбен в своето творение, той първо го вижда в съзнанието си и след това е устремен да го сътвори и във видимия материален свят. Устремени към крайната цел често пропускаме дребни детайли, които са като пукнатините върху стъклена ваза. Понякога са толкова малки, че ние самите не ги забелязваме, защото погледът ни е устремен към цялостната визия на нашето творение. Тук идва ролята на критиците, които по природа са устремени да търсят и откриват слабите места и да се вглеждат в детайлите. Това им помага да забележат и най-малките пукнатини в нашето творение.

Тук вече идва и нашата роля, как ще реагираме на критиката. Ако позволим да й се разгневим, тогава може да не забележим пукнатините, въпреки, че те ни ги показват или да се опитаме да погледнем света през техните очи и да се вгледаме в посоката, към която те насочват погледа ни. Така успеем ли да изгладим несъвършенствата, тогава нашите творения ще са съвършени и устойчиви на всякакви изпитания. В противен случай слабите звена в творението ни могат да разрушат цялото творение в първото изпитание, което се изправи на пътя му.

Разбира се, не винаги гледната точка на критиците е обективна. Често тя е пречупена през техните собствени товари, ограничения и вярвания. По този начин, можете да гледате и да обсъждате едно и също нещо, но в собствените си представи за него да го възприемате по коренно различен начин. Това е все едно да гледаш образа през криво огледало, което изкривява визията му и пречи да го видиш в неговата истинска същност. Ето защо можем да разделим критиците на обективни и субективни.

Обективните критици виждат реалните пукнатини в нашето творение и с критиката си към нас могат да ни ги покажат и така ние навреме да ги шлифоваме. Докато субективните критици ни показват възможните пукнатини, които те виждат не защото съществуват, а защото се проектират от техният отминал опит, страхове, вярвания и ограничения, които носят в себе си. Субективните критици също могат да ни помогнат, защото ни предупреждават за подводните камъни, от които е нужно да се пазим. По този начин те неосъзнато споделят своя опит с нас.

Не е лесно да се подходи с любов и разбиране към критиката, но знайте, че ако се научите да я използвате като ваш помощник в живота, който ви показва пукнатините и подводните камъни по пътя, ще ви е много по-лесно да вървите по своя път на развитие. Основната част от критиките са заредени с негативен заряд. Това е причината хората първосигнално да реагират негативно към тях и инстинктивно да ги отблъснат от себе си, като не са съгласни с тях, с цел да съхранят себе си. Но нека не забравяме, че сме души слезли на Земята да се учим да си служим с енергията. Негативната енергия е енергия като всичко останало и може да бъде трансформирана и моделирана по наш образ и подобие. Не позволявайте на негативната енергия да ви влияе, а се научете да я трансформирате и използвате в делата си. Така ще разполагате с много повече енергия, която ще ви дава допълнителен енергиен заряд, който ще ви прави все по-добри творци на собствената ви реалност.

Ако ви е трудно да трансформирате и използвате енергията, тогава можете да прочетете повече информация в моите книги и да се научите от знанието споделено в тях. В тях аз споделям своя опит, техники и напътствия, как да се превърнете в умели творци, които използват енергията с лекота. Бъдете благословени с изобилие от светлина и любов по своя път и помнете, че критиката може да ви помогне много, ако подходите към нея с разбиране и любов.


Препоръчани книги:

        

Добавете коментар


Защитен код
Обнови