С какво ще ми помогне изцелението на физическото тяло?

Искра: Здравей, искам да те попитам, ако пречистя тялото си, това ще ми помогне ли да имам повече енергия и ще помогне ли за изчистване на другите ми тела от травми и товари? Благодаря.

Ширинан: Физическото и енергийни тела на човек са свързани помежду си. Когато въздействаш на едно от тях, то дава отражение на останалите. Физическото тяло е основният ни инструмент, чрез който заземяваме енергията, която протича през нас. Колкото по-здраво и чисто е то, с толкова по-голяма лекота енергията се проявява на физическо ниво. Всяко едно тяло е важно да бъде подържано чисто и балансирано, за да може човек с лекота да проявява силата на своя дух, защото в противен случай някое или няколко от телата ни, когато бъдат затлачени с товари и нечистотии, тогава енергията не се движи свободно и това пречи на душата ни, да се прояви свободно в материалния свят.

Едно здраво и добре балансирано физическо тяло е в състояние много по-лесно да дава свободен израз на душата в човек отколкото едно болно и затлачено тяло. Това е причината болните хора да губят все по-лесно доброто, отдалечавайки се по този начин все повече от своята истинска същност и в същото време хората, които се грижат за своите тела да преоткриват все повече доброто в себе си, като по този начин се доближават все по-близко до своята истинска същност.

Отговорът ми на конкретния въпрос е категорично да, когато пречистиш физическото тяло, това ще ти помогне да имаш повече енергия, защото физическото тяло ще ти помага да черпиш по-лесно енергия от всички земни стихии. Много по-лесно ще приемаш енергията на слънцето през кожата и очите. Водата и храната, която приемаш ще те зареждат с много повече енергия отколкото са го правили преди. Въздухът и полъха на вятъра ще те енергезират в пъти повече от преди. Всичко това ще ти помогне да увеличиш енергийните стойности в себе си и от там енергията ще потече по останалите енергийни тела, където се коренят много травми и товари, които сме пренесли от минали свои животи. Затова чистото физическо тяло подпомага процеса на изчистване и на останалите енергийни тела, те са свързани и си взаимодействат непрестанно. Когато едно от телата напредне в своето освобождение и изцеление, то ще даде тласък и на останалите да се освободят от всичко старо и ненужно, помагайки им взаимно да се прочистят, хармонизират и балансират.

Винаги по рождени дни и други поводи хората си пожелават здраве, те осъзнават, че това е едно от най-важните неща за човек, защото когато тялото е болно, тогава духа и душата изпитват много голяма трудност да изразят себе си в материалния свят. Нека не забравяме, че физическото тяло е инструмент за душата, с която тя се развива в материалния свят. Затова е много важно физическото тяло да бъде здраво, защото когато то е болно и замърсено, това пречи на душата свободно да изпълни мисията, с която е слязла на земята облечена човешко тяло.

Дълга тема е това как може да изцелите физическото си тяло, за това съм писал вече в книгата “Пътеводител за духовно развитие”. Сега като съвет мога да ви дам да се стремите да се храните с предимно жива храна, нека зеленолистните храни са преобладаващи във вашето меню. Тялото има нужда от жива храна, за да се обновява и прочиства. То е живо също като нас и има съзнание и интелект. В него има заложени програми за изцеление и обновление, които с ваша помощ могат да бъдат активирани. За целта е нужно да му давате почивки, като се въздържате от храна (може и от вода) за период от един до няколко дни. Тогава тялото влиза в режим на прочистване, в което то се изцелява и обновява. Слабо разпространено е като знание по земята, но трябва да се знае, че тялото е изградено така, че да функционира съвършено. То има способността да се самозарежда от енергията на заобикалящия ни свят, но сега това умение е в зародиш, защото времето в което живеем, не дава възможност на телата ни да се изцелят и да си възстановят своето съвършенство. Физическото тяло на човек носи в себе си неподозирани за човешкото съзнание способности, които постепенно ще се проявяват на всеки, който със своята любов и благодарност подходи към него, осигурявайки му нужните условия, за да се обнови и изцели. То знае как да го направи, нужно е само да му дадем нужните условия, за да го направи.

Обичайте и се грижете добре за своя земен храм наречен физическо тяло, без което не бихте били в състояние да изпълните своята мисия тук на земята.

Повече информация може да прочетеш в книгата "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото".

Ако имаш други въпроси към мен не се колебай да ми ги зададеш

Коментари  

#2 Искра 18-03-2015 07:33
Ширинан, БЛАГОДАРЯ ти от сърце за прекрасния отговор. :-)
Цитиране
#1 Мими 18-03-2015 06:51
:-) Здравей,много хубав въпрос и отговор!!!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови