Духовни учения и капаните в тях

В днешно време все повече се опорочава изразът “духовни учения”. Някога школите за духовни учения са учили хората как да възстановят връзката с висшия Аз, духовните екипи и енергийните същности, които живеят заедно с нас на земята в други измерения. Когато говорим за духовни учения е нужно да се разбира учение, което учи човешкия ум и съзнание да борави с по-висшите светове, които са станали недоловими за плътните ни материални тела. Ние преди всичко сме енергийни същности и по природа сме свързани с енергийните светове. Като хора на земята сме потопени в материална обвивка, наречено физическо тяло, което ни е дало възможност с човешките ни сетива да опознаем материалните творения, но ни е отдалечило от енергийните светове, като сме загубили осезаемата връзка с тях. Ние никога не губим връзката си с тях, но тя вече не е осезаема и постепенно сме забравили за тях. Когато говорим за духовни учения те следва да учат човека как да си служи с енергията и как да взаимодейства с енергийните светове, които ни заобикалят и съществуват успоредно с нашия материален свят.

Може би ви прави впечатление, че много духовни учения постепенно са се изместили от фокуса да развиват духа и неговите умения, и са се насочили в коренно различна посока. Това се прави с цел човек да не може да преоткрие безграничната сила, която носи в себе си. Защото ако го направи, вече няма да може да бъде манипулиран и контролиран от недобронамерените сили. За това съм писал много в книгата „Живот на светло“, която е посветена на вечната битка между доброто и злото.

Всяко духовно учение е нужно да ни учи как да се грижим за нашата душа, за да може да се нарече такова или, с други думи казано, в служба на нашия дух-душа. В днешно време голяма част от духовните учения са се превърнали в мистицизъм и загадъчност, където се учат неразбираеми за повечето хора термини и обяснения, които целят да опишат духовното съществуване. Това не само не помага на човека, а и му пречи като го обърква и заблуждава. Колкото по-сложна и неразбираема терминология се използва, която хората не разбират, толкова по-далечно чувстват духовния свят и връзката със своята душа. Именно затова душите, които осъзнато или не в този живот служат на злото, разпространяват сложни и неразбираеми терминологии, които целят да опишат духовната същност на човек и духовния свят, откъдето нашите души идват, преди да се въплътят в човешки тела на земята.

Бъдете бдителни по своя духовен път и внимавайте кого избирате за свой духовен учител, защото неговата роля е много важна в живота ви. Той трябва да умее с прости думи да опише истината за съществуването, защото истината е винаги проста и този, който я вижда и усеща със сърцето си, е в състояние с лекота да я опише. Не се изискват сложни терминологии и фрази, които целят да объркат човека и да му внушат на подсъзнателно ниво, че това е нещо сложно и недостъпно. Освен това, сложните терминологии звучат мистично, което привлича вниманието на всички хора, които търсят нещо ново и загадъчно и така често се оплитат в паяжините на недобронамерени същности, които целят да се възползват от тяхната енергия.

Живеем във време, в което хората са загубили своите фини сетива и това е позволило на недобронамерените същности да се облекат в бели дрехи и да говорят за доброто и любовта. Нужно е всеки един да изгради навик да не подарява доверието си на сляпо, а да тества хората преди да им се довери, за да може в едно да се свържат, защото не винаги духовните водачи служат на светлината. Тук можете да прочетете някои от основните признаци, по които можете да разпознаете дали пред вас седи светла или негативна същност:

Признаци за разпознаване на злонамерени същности

Духовните учения е нужно да учат хората как да се освободят от оковите на материалното (илюзията), за да възстановят отново енергийната връзка със своята душа и енергийните светове. В основата на духовните учения следва да седи знанието за това, как да се освободим от всички енергийни блокажи, които носим в себе си и ни пречат да усетим фините слоеве на енергията. Това става като изцелим физическото и енергийните ни тела на всички нива, за да могат те свободно да пропускат енергия през себе си. Блокажите (товарите) са вид енергийно затлачване (насъбиране на негативна енергия), които ограничават нашите фини сетива и съвършено функциониране между дух, душа и тяло. Всяко духовно учение е нужно да се стреми да възстанови това съвършено триединство, от което произлизат всички наши дарби, способности и умения. Няма как един човек да бъде овластен със способности, ако преди това не е възстановил и пречистил енергийната връзка със своята душа и енергийни тела, които са инструмента на нашата душа, да си служи с енергията във физическия свят.

Тук е нужно да обясня, че съществуват обладани хора от зли същества, които също могат да проявяват енергийни способности, но тяхната сила вече не идва от тяхната душа (любовта на Бог), а от злонамерените енергийни същности, които седят зад тях. Ако искате да научите повече по темата можете да прочетете в книгата „Живот на светло“.

Една от основните цели на злонамерените същности, облечени в бели дрехи, е да достигнат до сърцата на хората. Те не случайно си служат с много истини, за да могат хората да припознаят истината и да им се доверят по-лесно. Веднъж разтворил сърцето си човек за негативна същност, тогава тя постепенно започва да се вкоренява в него. С времето това се усеща със силни внушения на негативни мисли и желания. Енергийно напрежение в областта на сърцето и слънчевия сплит. Използвайте знанието как да ги разпознавате и бъдете бдителни по своя духовен път, защото той е пълен с изпитания, които целят да тестват вашата душа, Успеете ли да преминете всички изпитания, тогава ще се озовете на слънчева поляна изпълнена с енергия, която ще ви даде възможност и среда в която да проявите всички свои заложби, които носите в себе си. А те не са никак малко, нужно е само една по една да бъдат енергийно захранени, отключени и проявени във видимия материален свят!


Препоръчани книги:

      

Добавете коментар


Защитен код
Обнови