Законът за привличането и капаните, които той крие

Наскоро публикувах една моя статия, която е откъс от моя книга: “Животът постоянно ни тества дали заслужаваме това, което искаме“, под която прочетох следния коментар:

„Не съм съгласна. Какво ще рече - дали заслужаваме? Още ли вярвате в енергията обусловена като Господ, който раздава правосъдия и тества хорат, дали заслужават или не? Всичко се опира до вярата, дали можеш да притежаваш нещо. По-скоро, ако се говори за тестване, не вселената ни тества, а самият ни ум.“

Истината е, че много хора вярват в тези думи и все по-често срещам подобни тези в книгите на световно известни автори. Масово се говори за закона на привличането и че ние сме творци на собствената си реалност. И това е точно така! Тези, които са чели мои книги знаят, че аз го обяснявам в подробности как работи, по какъв начин се задейства и кои са инструментите, с които завихряме енергията, за да сътворим това, за което мечтаем. Сега няма да пиша за това, защото не е тема на днешната статия, затова ако искате да прочетете повече по темата, можете да прочетете в книгата „Моят път към духовно просветление“.

Квантовата физика също потвърждава със своите открития, че всички ние сме творци на собствената ни реалност, но навсякъде, където съм срещал информация по темата, пропускат най-важното, което е основният капан в “закона за привличането” или по-скоро “законът на сътворението”. Масово се говори и пише как да творим, в което няма нищо лошо, но е опасно да учиш хората как да творят, без да ги учиш как да следват душата и Божествения план на сътворение. Това е все едно да дадеш на малко дете кибрит и да очакваш от него да го използва по предназначение. Неминуемо в някой момент, подтикнато от любопитство, ще предизвика пожар. По същия начин и хората, които се учат да творят, преди да са се научили да следват сърцата си, могат да навредят както на себе си, така и на околните.

Ще използвам горния цитат от коментар, който обобщава всеобщото вярване, че хората имат пълен контрол над живота си и няма по-висша сила, която да ги ръководи и контролира. Това е голяма заблуда, защото цялото сътворение е подвластно на Бог и всяка една душа, преди да слезе на Земята, си съставя план програма за живот, който е изцяло съгласуван с Божествения план на сътворение. Никоя душа не слиза на Земята само за забавление, да тества какви способности и умения притежава. Напротив, всяка една душа слиза с ясна цел, която да изпълни, като по този начин допринася за изпълнението на Божествения план на сътворението и в същото време развива всички свои дарби, способности и умения, докато трупа нова опитност. По темата съм писал много в книгата „Моят път към духовно просветление“.

Ако се подадете на вярата, че вие имате пълен контрол над сътворението и можете да сътворите всичко, което си пожелаете, преди да сте се научили да следвате порива на своята душа и да сте се освободили от моделите на своето его, тогава рискувате да попаднете в капаните на злото, което само това чака. Защото за недобронамерените енергийни същности няма нищо по-хубаво от човек, който е подвластен на своето его и целенасочено се е устремил да използва енергията на Бог, за да сътвори желанията си. Така недобронамерените енергийни същности се възползват, като започват да му внушават желания и цели, които са в противоречие на Божествения план, но в същото време човек ги припознава като свои и по този начин започва да служи на злото, без да го осъзнава дори. Всъщност, така се е зародило злото. Всяка злонамерена същност преди това е била като всички нас, които сме устремени към светлината, жадни за повече знания и опит. Но в даден етап от своето развитие тези същности са напреднали в умението да си служат с енергията и са повярвали толкова силно в собствените си възможност, че са позволили на егото им да ги води и са забравили, че силата на всяка една душа произлиза от цялото (Бог).

Чудесно е да се учим да използваме енергията и да можем с нейна помощ да сътворим своята мечтана реалност, та аз самият уча хората в моите книги на всичко това. Не казвам нито една лоша дума за това, но алармирам колко е опасно това знание да се прилага, ако хората не работят със себе си на енергийно ниво и не се освобождават от всички товари, слабости и нечистотии, които подсилват егото, което заглушава гласа на душата.

Много, ама наистина много е важно всяко творение, действие, желание и цел да са продиктувани от нашите души, защото ако земните цели не са съгласувани с план програмата ни за живот, тогава рискуваме да се отклоним от собствения ни път, който душата ни е предначертала за настоящия ни живот. Повече информация по темата може да откриете в моите книги, които целят да научат хората как да се освободят от оковите на всички товари, слабости и нечистотии и осъзнато да възстановим връзката с нашата душа и цялото. Пожелавам ви много светлина и любов по пътя и помнете, че чистата безусловна Любов е способна на Чудеса!


Препоръчани книги:

        

Добавете коментар


Защитен код
Обнови