Аквамарин | Кристали

Кристал Аквамарин - Камък на смелостта, куража и мъдростта

Акваваринът е зелениково-синя разновидност на берила. Според легендите, благодарение на мистичната си връзка с морската вода (заради цветовото си сходство), камъкът е амулет, който предпазва моряците при плаване. Смята се, че може да ви предупреди за предстоящи бури в морето или в други водни басейни. Аквамаринът е талисман, който развива смелостта и куража, предупреждавайки собственика си, като потъмнява или променя прозрачността си, показвайки му от кого идват лъжите и неискреността.

Лечебно действие

Носен като амулет намалява желанието за навлизане в спорове и пререкания, стабилизира емоционалното и менталното тяло. Полезен е за зрението, облекчава болките в зъбите, в стомаха и в черния дроб. Аквамаринът подпомага засилването на имунитета, очиства организма от шлаки и стабилизира нервната система. Носенето на камъка под формата на висулка подпомага лечението на заболявания на щитовидната жлеза. Пръстени с аквамарин лекуват кожни заболявания. Този кристал намалява главоболието, премахва безсънието и неоснователните страхове.

В древността аквамаринът е смятан за един от най-могъщите магически камъни, способен да разкрие всякакви астрални измами. Използвали са го за изработката на амулети, отключващи вътрешното зрение, охлаждащи страстите, успокоявайки бури и урагани. Този камък помага на съдържателя си да проникне в дълбочина и да разбере смисъла на привидно обикновените събития в живота, като му помага да се владее емоционално, окуражавайки мира, учейки го да направлява енергията и желанията си за благото на цялото човечество. Аквамаринът подпомага човека да промени мислите и действията си, спирайки всичко, което може да наруши законите на морала и доброделността. Този камък може да се нарече съдия и учител на човека, защото го учи на мъдрост и справедливост.

Аквамаринът е най-полезен за хора родени под знака на риби и рак. На стрелеца може да донесе нещастие и е напълно противопоказен за хора от зодия близнаци. Останалите знаци е нужно да знаят, че аквамаринът не е подходящ за прекалено активни хора. Противопоказно е да се носи от хора склонни към лъжи и измами, защото не толерира лошите дела. Като талисман аквамаринът може да се използва от моряци, пътешественици и хора ангажирани с научна и изследователска работа. Той може да ви помогне по-лесно да се откажете от тютюнопушенето, употребата на алкохол, да се освободите от обсебващи страхове и да се научите да прощавате не просто на думи, а с цялото си сърце.

Магически свойства

Аквамаринът е камък на истинската любов, запазвайки приятелството и справедливостта. Той защитава семейното щастие и благоприятства благополучието в живота. Смята се, че камъкът може да бъде чисто син само когато в душата на собственика му има спокойствие и мир. Този кристал има положителна енергия, подобрява настроението, оживява ума и изцелява мързела.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови