Александрит | Кристали

Кристал Александрит - Камък на добрите поличби

Александритът е рядка разновидност на хризоберила, който притежава свойството да променя цвета си, гледан под различен ъгъл и светлина, което се нарича полихронизъм.

При дневна светлина е изумрудено зелен и синьо-зелен на цвят, на изкуствено осветление е червен, пурпурен, лилав или лилаво-червен.

Лечебно действие

Александритът регулира циркулацията на кръвта, пречиства я, укрепва кръвоносните съдове, регулира кръвното налягане, полезен е при лечението на разширени вени. Двойствеността на цвета на александрита се свързва с двата типа човешка кръв- венозна и артериална. Той помага на хората с нарушена нервна система, възстановява нервната тъкан и уврежданията в мъжката репродуктивна система. Има доказателства, че александритът помага при лечението на далака и панкреаса. Премахва страничните ефекти при левкемията, облекчава болките във вратните мускули, лекува заболявания, при които не се усвояват добре протеините. Стимулира черният дроб и засилва детоксикацията. В Индия той се използва за предпазване от алкохолизъм, краста и проказа.

Магически свойства

Александритът е камък на контрастите и заради нестабилните си цветове в Европа се смята за символ на любовта и ревността. В Шри Ланка и Индия той е камък на късмета, просперитета и дълголетието.

Александритът помага по време на медитация да навлезете в състояние на покой и да се отпуснете. Този кристал подпомага възстановяването на енергийния баланс между физическото, емоционалното и менталното тяло на човека, като укрепва умствените, емоционалните и духовните органи, разширява творчеството, увеличава способността на индивида да изразява себе си, напътства хората как да постигнат желанията си с по-малко усилия, балансира ума и емоциите, дава духовно изцеление.

Естествено за александритът е, че променя енергийната си структурата в зависимост от енергията около него, като предупреждава за опасности и сериозни ситуации, променяйки своят дневен цвят към вечерен, при който дори и през деня изглежда червеникав или лилав. В много сериозни случаи цветът му може да достигне до жълт.

Александрита се препоръчва да се носи в комбинация с други камъни.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови