Алмандин | Кристали

Кристал Алмандин - Камък на любовта и огъня

Алмандинът е желязна разновидност на граната в червен или червено-лилав цвят, който притежава стъклен блясък. Неговото име идва от местността, в която е открит Алабанда, намираща се в Мала Азия.

Лечебно действие

От древни времена, алмандинът се е използвал главно за лечение на сърцето, мозъка и зарастването на рани и язви.

В Русия алмандинът е широко използван като средство за защита. В руска медицинска справка от XVI век за него се казва: "Сърцето развеселява, лошите мисли прогонва , ума и честта умножава, бременните жени за предстоящо раждане подготвя."

В индийската аюрведа, алмандинът се използва при метаболитни нарушения, зарастване на рани, за да поддържа имунитета, за зареждане с енергия на сърцето и белите дробове. Трябва да се отбележи, че той има добър лечебен ефект и благотворно действие върху "вата и капа-смущения".

В йогата този камък се използва за стабилизиране на сърдечната дейност, стимулиране на кръвообращението, повишаване на потентността, насърчаване регенерирането на органите и тъканите при възпалителните процеси.

Основният метод на приложение при лечение е, като се поставя върху болното място. Препоръчва се да се носят мъниста, гривни и пръстени от алмандин.

Магически свойства

Алмандинът е камък, които има силна възстановяваща енергия, носещ здравина и устойчивост. Той помага да се научите да отделяте повече време, в което да се грижете за себе си, засилва любовните преживявания, подпомага търсеното и откриването на истинската божествена същност на човека, и неговият по висш Аз. Този кристал насърчава добродетелността в човека и желанието да прави добри неща за другите под формата на благотворителност, състрадание и други помагащи на цялото каузи.

Алмандинът има способността да свърже първи и седми енергиен център, изпълвайки тялото с енергията, от която се нуждае, като премахва блокажите в него.

В древността този кристал се е използвал не само като украшение, но и като талисман и амулет. Той носи радост, отблъсква тъгата, събужда страстта, освобождава от ненужните неща, дава жизненост и енергия. Умее добре да подобрява емоционалното състояние.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> Енергийно заредени кристали <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови