Амазонит | Кристали

Кристал Амазонит - Камък на предаността

Лечебно действие

Едно от често използваните приложения на амазонитът за лечебни цели е под формата на масаж с помощта на топки направени от него. Масажът насърчава изцелението на разширени вени, запушване на кръвоносните съдове, облекчава нервната система и натрупалата се умора в нея, укрепва сърдечния мускул, помага при дерматит и екзема, болести на ендокринната система, артрит, ревматизъм, остеохондроза на шийните прешлени, подобрява състоянието на зъбите и косата.

Амазонитът е много полезен при стрес, депресия, безсъние и мигрена, дава самочувствие, премахва блокажите в нервната система.

Помага за цялостното укрепване на здравето и предотвратява заболявания на гърдите при жените. Той е полезен за правилното функциониране на гърлото, щитовидната жлеза и като цяло допринася за по-здравословен начин на живот.

Този кристал способства правилното протичане на процесите на разграждане на мазнините и тяхната роля в тялото, подпомага храносмилането, стимулира производството на ензими. Масажът с амазонит помага да се намалят повърхностите натрупвания на мазнини в тялото под формата на целулит.

Магически свойства

Амазонитът със своето енергийно излъчване е спокоен камък, който създава добро настроение, облекчава тревожността и успокоява. Той има усилващи качества, които засилват всички енергийни потоци в тялото.

Хармонизира човешките взаимоотношения, като има особено добър ефект в общуването и изразяването в семейните отношения. Този камък създава усещане за сигурност и грижа, насочена към благосъстоянието на семейството и брака. Привлича в дома положителна енергия и спокойствие, уют и стабилност.

Амазонитът умее на съхранява силата на женствеността и нежността, и дори самият той при допир създава усещане за мекота и топлина. Той притежава способността да трансформира насъбралата се негативна енергия в позитивна.

Амазонитът подобрява любовните връзки и лекува душевни травми.

Мистиците поставяли парчета от aмазонит под "магическия олтар", за да му придаде специални свойства. Смята се, че той засилва виденията.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови