Аметист | Кристали

Кристал Аметист - Камък на духовното извисяване

Лечебно действие

Аметистът се използва за облекчаване на стреса, укрепване на ендокринната и нервната система, увеличаване на активността на дясното мозъчно полукълбо, нормализиране на действието на епифизата и хипофизната жлеза, пречистване на кръвта и увеличаване на енергията. Регулира кръвотворните процеси и подобрява кръвообращението. Помага в лечението на психични разстройства, хармонизира всички нива на съзнанието, допринася за повишаване на интелигентността и многостранното развитие на индивида.

Според вярванията аметистът елиминира дефекти в речта и не предизвиква пороци.

Смята се, че аметиста служи като противоотрова при отравяне, предпазва своя собственик от кожни заболявания, главоболия, рани и изчиства ума. Използва се при лечение на безсъние, както и главоболие в резултат на прекомерно нервно напрежение.

Аметистът помага да се преодолее пристрастяването към алкохола. За тази цел е нужно да се пие вода, в която е стоял аметист поне една нощ. Друг подход за лечение на алкохолизма е да се поставя аметист върху слънчевия сплит.

Магически свойства

Този кристал притежава изключително висока вибрация, която има защитен ефект. Той е способен да ви предпази от психически атаки, като преобразува негативната енергия в любов.

Аметистът е един от най-духовните камъни, който укрепва любовта към божественото, като помага да се разкрие истинската му същност, изпълвайки с духовна мъдрост.

Този камък се използва за намаляване на стреса, придава на човека проницателност, потушава душевната болка и безпокойството, изпълва аурата с добри намерения, помага по-лесно да се контролират лошите мисли. Той има благоприятно влияние върху хора със слабо и нестабилно енергийно излъчване.

В индийската Аюрведа се казва, че аметистът помага да се контролират емоциите. По време на медитацията, той подпомага постигането на покой и релаксация, дава усещане за мир и насърчава дълбочината на разбиране. Активира "третото око" или така нареченото вътрешно зрение.

Аметистът е амулет, който предпазва от пиянство. Вярва се, че пръстен с аметист носи късмет в спортни състезания. Парченца от него се поставят под възглавницата за да ви донесат хубави сънища и мечти.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови