Ахат | Кристали

Кристал Ахат - Камък на здравето и дълголетието

Ахатите са разновидност на халцедона с едни от най-разнообразните цветове и форми, които могат да се срещнат в природата и геологията. Има различни видове ахат, но по известните от тях са: ахат-синя дантела, дендритен ахат, огнен ахат, мъхов ахат и черен ахат. Всички те носят характеристиките на ахата, като притежават и свои собствени по- специфични качества.

Лечебно действие

Ахатът може да помогне при много заболявания. Изделията от този материал помагат за увеличаване на потентността, оказват благоприятно въздействие върху белите дробове, подобряват зрението и слуха, помагат в борбата със страховете, хроничните заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепват кръвоносните съдове, почистват лимфната система и панкреаса, лекуват кожни заболявания, предпазват от инфекции и заболявания на стомашно-чревния тракт.

В "Аюрведа" се казва, че ахатът отстранява кафа-смущенията. От санскрит "кафа" означава телесна вода, която присъства в различните органи и тъкани (междуклетъчната течност в съвременната медицина). Ахатът зарежда с енергия сърцето и белите дробове, поддържа имунитета (не забравяйте, че в междуклетъчната течност има имуноглобулини). Според "Аюрведа" ахатът съдържа елементите на етера, огъня и въздуха. Той се препоръчва на децата, защото умее да успокоява и разсейва страховете, помага им по-рано да проходят.
Има мнение, че ахатите защитават човешкото тяло, когато е изложено на радиация.

Магически свойства

В Монголия се смята, че ахатът насърчава развитието на вътрешната енергия и придава увереност. При ламите битува поверието, че този камък освобождава от човешкото тяло и дома му злите духове.

Ахатът е талисман, който подпомага способността да се говори красиво, да бъдеш любезен, да се взимат и правят правилни решения, избори и действия. Той укрепва ума и прави човека проницателен.

Този кристал защитава своя собственик от действията на враговете му, предпазва от енергийни атаки и източвания на енергията на човека, известни с названието "вампиризъм".

Смята се, че ахатът помага да се запази верността и любовта между двама души.

В древен Рим, топки от ахат са били поставени в градините за защита на растенията.

Смятало се е, че ахатът може да спаси притежателя си от удари на светкавици и по време на земетресение.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови