Берил | Кристали

Кристал Берил - Камък на душевното равновесие

Берилите са едни от най-разпространените кристали по земята. Те имат голямо разнообразие от цветове. Голяма част от тях спадът към групата на скъпоценните камъни, защото освен всички други свои ценни качества притежават и силно привличащ блясък, който умее да радва очите на хората. В чиста форма берилът е безцветен.

Известни разновидности на берила са аквамарина, смарагда, хелиодора и морганита.

Лечебно действие

Берилът се използва при лечение на настинки и хрема, нарушения на нервната система, болки в гърба и различни гинекологични заболявания.

Много отдавна на изток, берилите се считали за най-добрите камъни, които пречистват и лекуват. С тяхна помощ тялото се освобождавало от отрицателната енергия.

Според индийската аюрведа, жълто-зеленият берил се използва за подобряване на метаболизма в тялото и за хармонизиране на процеса на метаболитните реакции, поддържайки жизнеността и предпазвайки от умора.

Този кристал подпомага органите на отделителната система, засилва дейността на белите дробове, подобрява циркулацията и отделянето на токсини и замърсители от тялото. Полезен е при лечение на мозъчни сътресения.

Приготвен от берил еликсир, лекува инфекции в гърлото.

Има успокояващ ефект върху нервната система.

Магически свойства

Берилът е символ на любовта, просперитета и благосъстоянието, пазител на семейното огнище, добрите отношения между родители и деца. Той благоприятства запазването на чувствата, разсейва отрицателната енергия и предотвратява проникването на отрицателна енергия в къщата. Прави собственикът дружелюбен и непобедим.

Берилът помага да запазим жизнерадостта на духа си и предпазва от умора. Този минерал насърчава развитието на мисленето и разума, помага при борбата с мързела и изостря ума.
Този кристал защитава по време на дълги пътувания. Той е талисман на пътешествениците и на хората, които никога не остават на едно място.

Носещ в себе си чистотата на живота, берилът помага да разгърнете потенциала, който носите в себе си. Той намалява прекаленото безпокойство и засилва концентрацията.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови