Гагат | Кристали

Кристал Гагат - Камък за защита на бременността

Лечебно действие

От древни времена се смята, че гагатът е талисман на бременните жени. Той помага да се износи плода успешно и безопасно да се роди детето, като улеснява раждането, въпреки че не се препоръчва да се носи постоянно по време на бременността.

Смята се, че гагатът предпазва от отравяне и заболявания на стомаха, облекчава спазмите както в него така и по време на менструация, помага за намаляване на болката по време на пристъпи при подагра, навалява главоболието и зъбобола.

Гагат прикрепен към бъбреците, повишава кръвното налягане, а приложен заедно с лазурит на гърлената чакра го понижава.

В китайската литотерапия гагатът се смята за един от най-мощните камъни-използван под формата на топчета за масаж, амулети, мъниста, както и плочки за отстраняване от дланта на отрицателната енергия.

Този кристал лекува добре заболявания свързани с намалената жизненост на трети енергиен център, което е водело до отслабване на функциите на бъбреците, черния дроб и панкреаса.

Гагатът влияе положително при настинки, епилепсия и мигрена. Той намалява подуването на жлезите и лимфните възли.

През Средновековието вярвали, че гагатът укрепвал зрението.

Магически свойства

Гагатът поглъща в себе си негативната енергия и затова е защитен камък. Той е вид фосилизирало дърво.

Сред изработката на многобройните бижута, гагатът има водеща роля. Той се превръща в част от тялото на този, който го носи. Затова е хубаво преди да сложите такова бижу да то прочистите внимателно.

Този кристал помага при депресия, предпазва от зли очи и беди.

Гагатът е защитен камък. В стара Англия парченца от гагат се държали в домовете, като мощен щит изгаряйки го в огнището, слагали го в кошарата на новороденото, за да го пази от "зли очи", под възглавницата за да прогонва кошмарите, взимали го със себе си на път, за да отблъсква опасностите по него.

В Индия се е вярвало, че гагатът носи силата на древния свят, способността да се разкрият всички тайни на миналото в живота на хората и да се разбере тяхната карма.

Индийските магьосници смятали, че черният цвят на гагата, който приличал на южната нощ, спасявал човека от тъмните сили, поглъщал в себе си негативната енергия и болката, разсейвайки всички страхове и съмнения.

Гагатът се дава на човек, с който предстои да не си видите дълго време, защото той умее да запазва спомените и да ги предава.

В някои страни използват гагата за стабилизиране на финансовото състояние и бизнеса.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови