Гранат | Кристали

Кристал Гранат - Камък на влюбените

Лечебно действие

Гранатът пречиства организма, насърчава възстановяването на увредените органи и тъкани, стимулира дейността на хипофизната жлеза. Препоръчва се за укрепване на сърдечната дейност.

Граната има голямо разнообразие от цветове и форми, като всяка една от тях носи характеристиките на граната, но също така те имат и свои собствени специфични качества, които ги отличават.

В зависимост от цвета на граната могат да се лекуват редица заболявания:
Тъмно-червеният гранат наричан още Пироп, третира ендокринната система и храносмилането;
Зеленият гранат наречен още Уваровит премахва токсините, намалява възпаленията и треската, влияе на ацидозата, левкемията и фригидността. Той подобрява ендокринната система, нервите, циркулацията на кръвта и лимфата;
Бялият гранат подпомага лигавиците, нормализира естественият ритъм, балансира секрециите на жлъчката, стомашния сок и слюнчените жлези;
Жълтият и кафявият гранат известен с името Андрадит има лечебен ефект при кожни заболявания, храносмилане, запек и алергии. Помага за усвояването на калция, магнезия и желязото.

Смята се, че гранатът осигурява на бременните жени безопасни и лесни раждания.

Магически свойства

Гранатът е силен зареждащ и обновяващ камък.

Той е символ на лоялност, постоянство, вяра, преданост и сила. Талисман е на влюбените, който те си разменят за да защитят любовта си. Гранатът е камъкът на обвързването. Подарява се и като символ на вярно и вечно приятелство.

Гранитите, особено червените, възбуждат сексуалността, смелостта, волята, издръжливостта и самоуважението.

Те осигуряват на собственика си добро настроение, отблъскват тъгата, ободряват душата, носят радост, могат да събудят любовните страсти.

Гранатът е талисман на скулптори, художници, поети, музиканти, модни дизайнери, режисьори, актьори, т.е. хора, чийто успех зависи от пълната им отдаденост и страст към това, което правят.

В миналото рицарите носели пръстен с гранат по време на дълги пътешествия, за да се предпазят от рани и отравяния.

Гранатът притежава силна връзка с хипозната жлеза и чрез нея стимулира разширяването на съзнанието по пътя на духовните търсения на човека.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови