Диамант | Кристали

Кристал Диамант - Царя на камъните

Името му има гръцки произход и означава „ непревземаем“.

Лечебно действие

Диамантът понижава температурата, бори се с инфекциите, облекчава умората и активизира обмяната на веществата. Той предпазва от стомашни заболявания, елиминира безсънието. Като амулет диамантът третира склерозата, предотвратява образуването на камъни в бъбреците, помага при кожни заболявания, шизофрения и депресия.

В аюрведа диамантът се използва като подмладяващо средство. Неговите фини вибрации стимулират и подмладяват сърцето, имат благотворен ефект върху работата на цялата нервна система, стимулират мозъчната активност. Този кристал действа положително при алергии, хронични заболявания, влияе на глаукомата и благоприятства зрението.

Смята се, че пръстен с диамант укрепва цялото тяло, като защитава своя собственик от заболявания.

Традиционно е използван при противодействие на отровите.
При прилагането на различни лечения с диамант се препоръчва да се използват необработени парчета от него, които не се нуждаят от специални грижи.

Магически свойства

Диамантът е символ на чистота и е един от малкото камъни, които не се нуждаят от презареждане, а вместо това увеличават енергията на всичко, с което влязат в контакт. Той е изключително ефективен когато се използва с други кристали по време на лечение, като засилва многократно тяхното действие. Това негово свойство важи както за положителната така и за отрицателната енергия, поради което той изисква от своя притежател да е носител на любов и светлина, защото в противен случай, ще му донесе нещастие.

Диамантът има мощна лечебна сила за цялото човешко тяло и дух. Той е символ на невинност, твърдост и смелост, съвършенство, непобедимост и сила. Той укрепва всички енергийни центрове в човека, зареждайки ги със светлина и любов, носи щастие и успех във всички дела, защитава от недоброжелатели и беди.

Хората, които носят диамант, стават все по-контактни, преодолявайки своите слабости. Самият камък помага да се разкрие истинският потенциал на човека, който го притежава.
Диамантът със зелен оттенък е амулет на майчинството.

Смята се, че ако искате да имате диамант е по-добре той да ви бъде подарен, а не да си го купувате сами. Този, който го подарява трябва да го направи внимателно, защото диамантът е обещание за вярност и любов, което е нужно да се изпълни. Когато давате диамант, вие се задължавате да останете верни, точно както и този, който приема този дар.
На изток се вярва, че ако бъде подарен диамант или го получите по наследство, той ще донесе много щастие на получателя си. Ако си купите сами диамант според поверията, не можете да го носите веднага, а трябва да го оставите в дома си в продължение на 7 години. Откраднати или придобити по нечестен начин диаманти, водят до нещастие и бърза смърт на своя притежател.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови