Диоптаз | Кристали

Кристал Диоптаз - Камък лечител на сърцето

Лечебно действие

Диоптазата увеличава общия тонус на тялото, ускорява лечението на външните и вътрешните язви, стимулира сърдечната активност. Той активира Т-клетките и тимуса, регулира клетъчните нарушения, овладява високото кръвно налягане, отслабва болката при мигрена когато се използва под формата на тинктура, облекчава Мениеров синдром. Поради силната си свързаност със сърдечния енергиен център той е изключително ефективен при лечението на сърдечни заболявания и предотвратяването на инфаркти. Носен като бижу, диоптазът помага да се справите с последиците от сърдечни атаки.

Този кристал има способността да намаля изтощението и да подкрепя превъзмогването на шока. Той е камък, който извежда токсините от тялото, облекчава гаденето и подпомага възстановяването на черният дроб. Полезен е за преодоляване на различни видове пристрастявания и стрес.

Магически свойства

Прекрасният синьо-зелен цвят на диоптаза е отличен лечител на сърдечната и гърлената чакра. Той е полезен за повишаване на жизнеността. Неговата енергия спомага за възстановяването на баланса в енергийните центрове и тяхното издигане на по-високо ниво на функциониране, за да се достигне до по-висши нива на съзнание и духовно просветление. Има голям ефект върху човешкото енергийно поле, като насърчава умението да се живее тук и сега, поддържайки положителната нагласа към живота.

Диоптазът оказва влияние във всички сфери на живота и подпомага освобождаването от всякакви модели и блокажи за недостиг на нещо, като засилва вътрешния потенциал на човека и вярата в самия него. Умее да ви покаже най-правилната за вас посока ако се намирате на кръстопът. Пречиства егото от желанието да се осъществява контрол над останалите и съдейства за лечението на нараненото дете вътре в нас. Той учи, че страданието и трудните взаимоотношение не са нищо друго освен отдалечаване от истинската ни същност. Този минерал спомага за борбата с негативните емоции и премахване на последствията от психологическата травма.

Поставен в областта на трето око диоптазът създава в човека усещане за вътрешно богатство.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови