Жадеит | Кристали

Кристал Жадеит - Камък на обновлението, чистота и ведрината

Жадеитът е минерал от групата на пироксините. Той се среща в метаморфните скали под формата на алувиални камъчета или камъни, които могат да бъдат плътни, фино зърнести, понякога полупрозрачни. Сpeщa се в шиpoĸa цвeтoвa гaмa: зeлeнo, лилaвo, бялo, poзoвo, ĸaфявo, чepвeнo, cиньo, чepнo, opaнжeвo и жълтo. Haй-цeнeн e импepaтopcĸия жадеит, ĸoйтo e тъмнo зeлeн cмapaгд, зapaди cъдъpжaниeтo нa xpoм в нeгo.

Той е високо оценен на Изток, защото се вярва, че олицетворява натрупаната през вековете мъдрост.

Лечебно действие

Жадеитът има положително действие върху хората. От древни времена той е използван за медицински цели при лечение на болка в долната част на гърба и бъбреците. Според наскоро публикувани научни изследвания, жадеитът укрепва нервната система, уравновесява артериалното кръвно налягане, омекотява кръвоносните съдове, подобрява състава на кръвта и потентността при мъжа. В китайската и тибетската медицина, жадеитът се използва като добър енергиен стабилизатор. Лечителите вярват, че благодарение на енергията на този камък се подобрява нарушената биоенергетика на човека. Той дава емоционален заряд. Енергията на жадеита е в състояние да успокои емоционалните изблици. Помага при борбата с безплодието.

Розовият жадеит въздейства за укрепване на сърдечния мускул, белият помага за подобряване на имунния статус, а зеленият оказва благотворно влияние върху бъбречната функция. Носенето на мъниста и гривни от жадеит влияе положително върху работата на сърцето, балансира кръвното налягане, предпазва от въздействието на времето. Пръстен с жадеит облекчава очите и е полезен при медитативното лечение на късогледство.

Магически свойства

От древни времена, жадеитът в различни цветове се счита за символ на всички добродетели на човека: мъдрост, състрадание, справедливост, скромност и кураж. Амулетите от жадеит пазят от неприятности и нещастия, вдъхват спокойствие, насърчават вземането на мъдри решения. Смята се, че жадеитът оказва влияние върху времето и с негова помощ можете да се научите да му влияете.

Той се свързва добре със сърдечната чакра и по този начин умее да засили любовта и родителската грижа.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови