Изумруд (Смарагд) | Кристали

Кристал Изумруд (Смарагд) - Камък на мъдростта, хладнокръвието, надеждата, вдъхновението и безкрайното спокойствие

Лечебно действие

От древни времена изумрудите са признати за лечители на очните болести. Зеленият цвят на смарагда не само облекчава напрежението в очите, но и успокоява нервната система.

Изумруда подпомага лечението на възпаления, борбата с инфекциите, намалява температурата, полезен е при заболявания на пикочния мехур и пикочните пътища. Този камък облекчава диабета и изгарянията, болките в сърцето, понижава кръвното налягане и помага при лечение на псориазис. Смята се, че смарагдът допринася за лечение на черния дроб, стомаха, кашлицата, туберкулозата и помага при безсъние.

Носен около врата предпазва от епилепсия и епилептични припадъци.

Смарагда притежава силна положителна енергия, неутрализираща отрицателните заряди, способстваща здравето и дълголетието.

Магически свойства

Този кристал е известен като камък на успешната любов, носейки семейно щастие, единение, съдружие и истинско приятелство. Пазител е на равновесието между партньорите.

Изумруда е талисман на майките и мореплавателите. Той помага на моряците и рибарите, пазейки ги от смърт в морските води. Защитава жените и домашното огнище. От древни времена бременните жени носели смарагдови амулети и след раждане веднага го поставяли в люлката на новородените.

Този камък засилва постоянството в чувствата, привлича богатството, носи мир и спокойствие. Укрепва паметта, отблъсква лошите сънища и разсейва меланхолията.

Изумруда е най-силно свързан със сърдечният енергиен център и умее да осигури емоционално, физическо и ментално равновесие. Дава сила когато се нуждаете от нея да преодолеете трудни житейски състояния. Той засилва умението да се наслаждаваме пълноценно на живота, изпитвайки радост от него.

На креативните хора изумрудът дава вдъхновение и духовен тласък, при деловите хора привлича успех и сполука. Помага в научните изследвания и в изучаването на философията.

Индийските магьосници използвали смарагда, за да общуват с астралните светове и да предсказват бъдещето. Използван по време на медитация помага за получаване на информация под формата на мисли.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови