Калцит | Кристали

Кристал Калцит - Камък на действието

Лечебно действие

Калцитът е камък, който помага на физическо ниво приетият калций да бъде пълноценно усвоен от тялото и костната система в него. Освен това негово свойство, той има и способността да разтвори натрупалите се излишни калцирания, подсилвайки скелета и ставите. Той пречиства отделителните органи, облекчава чревните и кожните заболявания, възстановява тъканите, укрепва имунната система.

Калцитът подпомага растежа на малките деца и тяхното здраве.

В древната китайска медицина калцитът се е използвал под формата на прах, който се е приемал като намаляващ температурата препарат и средство за лечение на сърдечни и респираторни заболявания на бронхите и белите дробове. Калцитът от жълт или оранжев цвят има благоприятен ефект върху бъбреците, панкреаса и далака, подобрява храносмилането.

В миналото за да зарастват по-бързо отворени рани са се посипвали с прах от корали или вкаменени черупки от мекотели, които имат химическата структура на калцита.

Смята се, че висулки изработени от калцит, както и пръстени, носени на малкия пръст на дясната ръка, помагат за сърдечни заболявания. Мъниста, изработени от калцит в сребърен обков помагат при настинка.

Магически свойства

Калцитът е силно пречистващ и усилващ кристал, който неутрализира негативната енергия в околното пространство и го насища с положителна. Той е камък, който умее да ускорява растежа, свързан със висшето съзнание, улеснява развитието на физическите способности, преживяванията извън тялото и докосването до по-висшите светове. Ако се намирате в труден период и вие нужна повече надежда и мотивация, можете да потърсите помощта на калцитът, който ще ви вдъхне кураж и енергия за да се справите. Едно от силните му качества е способността му да превръща идеите в действия.

Като талисман, калцитът е отличен помощник на бизнесмени, икономисти, финансисти, адвокати и лекари. Той ги прави по-проницателни, предпазвайки ги от професионални грешки. Астролозите съветват автолюбителите и професионалните шофьори да имат в себе си или в колата си продукти от калцит, защото се смята, че камъкът е в състояние да предпази собственика си от трудностите на пътя и от злополуки.

Кристалите от калцит са изключително полезни по време на медитация.

Прозрачна форма на калцита (Исландски шпат) се използва за отваряне на осмата чакра наричана още "звездна душа".

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови