Карнеол | Кристали

Кристал Карнеол - Камък на щастието в любовта

Лечебно действие

Терапевтичната роля на карнеола се потвърждава от официални научни източници и е разграничена в отделен клон на нетрадиционната медицина.

Карнеолът има слаба радиоактивност, което го прави ефективен инструмент за лечение на рани, абсцеси, тумори, циреи и други кожни заболявания. При лечението, върху раната се поставят топли парчета карнеол, благодарение, на което възпалението намалява, язвите и раните бързо се затварят.

Карнеолът лекува сепсис, гангрена, зъбна болка, анемия, лошо зрение, сърдечни заболявания, подпомага сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, черния дроб, мускулно-скелетната система, рак и други заболявания.

Той засилва имунната система. Под формата на мъниста лекува базедова болест, облекчава възпаление на щитовидната жлеза, очиства кръвта и лимфата.

Карнеолът подобрява церебралната циркулация, облекчава главоболието и повишава тонуса.

Според Аюрведа оранжевият карнеол помага при заболявания на пикочо-половата и дихателната система, регулира обмяната на веществата, стимулира жлезите с вътрешна секреция, подобрява кръвообращението и цвета на кожата.

На изток използвали червените карнеоли, за да помагат на жените по време на раждане, като за целта родилките ги държали в ръката си. Също така този камък регулира месечния цикъл при жените, намалява треската и укрепва зъбите. С помощта на червен карнеол се третират импотентност, безплодие и заболявания на нервната система.

Жълтият карнеол, известен с името Сардер, се използва за лечение на лошо храносмилане, запек, проблеми с бъбреците и далака, бронхиална астма, малария и ревматизъм.

Магически свойства

На изток се смята, че карнеолът стабилизира и укрепва биоенергията.

Карнеолът традиционно се използва за направата на любовни талисмани. Той насърчава появата на любовта и в същото време защитава от любовни магии, закриля съпружеското щастие и вярност.

Тъмно червениат карнеол стимулира сексуалната енергия на човека и сексуалната му привлекателност за противоположния пол.

Според древните вярвания червеният карнеол предпазва от кавги, спорове и интриги на врагове.

Карнеолът има успокояващ и омиротворяващ ефект, подобрява настроението, носи успех в бизнеса (включително финансов) и привлича благосъстоянието.

Карнеолът е в състояние да ви предпази от злоупотреба с жизнената ви сила. Той засилва предчувствията и прозренията, насърчава красноречието и укрепва паметта.

В миналото карнеолът е бил смятан за талисман, предпазващ от всички опасности в живота: аварии, природни бедствия, преждевременна смърт.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови