Кехлибар | Кристали

Кристал Кехлибар - Камък на слънцето, щастието, здравето и духовната връзка

Лечебно действие

Смес от въглеводороди, смоли, янтарна (кехлибарена) киселина и масла.

От древни времена се смята, че практически няма заболяване, което кехлибарът да не може да излекува. В наши дни кехлибарът се използва много активно в медицинската практика. Той помага при главоболие, болки в гърлото (ангина), при резки промени в атмосферното налягане и магнитни бури (подпомага физечското тяло по-лесно да се адаптира в условията на промени), влияе на далака, подобрява сърдечната функция, облекчава зъбобол и помага при много други заболявания. Кехлибарът има благоприятен ефект върху жлезите с вътрешна секреция и всички течни среди в тялото (кръв, лимфа, тъканна течност), помага при ставни заболявания, варикозни вени, намалява възпалението и възстановява активността на венозните клапи. В съвременната медицина се отбелязва способността на кехлибара да предотврати хемолиза (процесът на унищожаване на червените кръвни телца - еритроцити). Кехлибарът помага при мастопатия, кисти, миоми, други тумори, включително злокачествени, помага и при лечението на гърло. Това се дължи на прекъсването на патологичното клетъчно делене, което допринася за смъртта на вредните клетки и намаляване на размера на туморите. Кехлибарът съдържа йод, така че носенето на мъниста от него е полезно за лечението и профилактиката на заболявания на щитовидната жлеза, които се появяват, когато има липса на йод в организма. В кехлибара се съдържат и други компоненти, полезни за тялото (желязо, магнезий, калций, цинк и т.н.), и сол на янтарна (кехлибарената) киселина, която активира метаболизма, храносмилателната система, има противовъзпалително и бактериално действие. Обхватът на медицинските действия на янтарната (кехлибарената) киселина е много широк: тя стимулира нервната система, спомага за увеличаване на хемоглобина, подобрява бъбречната и чревната активност, прилага се като антистресово и противовъзпалително средство, има и антитоксично действие.

Прах от натрошен кехлибар и неговите соли се използват за получаване на ценни препарати (витамин D3, кортизонов ацетат, антисептици и др.).

В Полша тинктурата от кехлибар се използва като отлично средство за лечение на настинки, заболявания на гърлото и дихателните пътища.

При главоболие се използва лента с прикрепени към нея парченца кехлибар. Лекарите казват, че кехлибарният мундщук намалява вероятността от рак при пушачите.

Магически свойства

Магическите свойства на кехлибара са толкова разнообразни, колкото и медицинските. От древни времена се използва като мощен талисман и амулет. Кехлибарът е източник на творческа сила, вяра и оптимизъм. Укрепва интуицията и помага за реализирането на плановете в конкретни действия, носи късмет, радост и мир, дава смелост, запазва здравето.

При бременните жени носенето на кехлибар по време на бременността помага за безопасното износване на плода и стимулира успешното и леко раждане. Ако кърмещата майка носи кехлибарени мъниста, детето ще расте весело и спокойно.

Необработеният кехлибар, поставен близо до възглавницата, предпазва от зли духове. Смята се, че за да се предпази жилището от пожар и мълния в къщата, е нужно в дома да има парчета кехлибар.

Кехлибарът с по-ниски качества е намерил приложение в религиозните ритуали, тъй като изгаря добре и излъчва миризма - известен е с името тамян. В миналото се е използвал от младоженците и при новородени за приличане на щастие.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Коментари  

#2 Гергана 05-11-2021 17:56
Mога ли да си поръчам кехлибар
Цитиране
#1 Гергана 05-11-2021 17:55
Мога ли да си поръчам кехлибар
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови