Корал | Кристали

Кристал Корал - Камък на дълголетието

Коралите са скелети от морски безгръбначни животни (полипи), състоящи се от калцит и арагонит.

Лечебно действие

Коралите имат благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечно-съдовата система, активират метаболизма, лекуват тумори, абсцеси и язви, включително вътрешни. Те са полезни при заболявания на щитовидната жлеза и при астма. Смята се, че ако коралите се носят около шията, предпазват от възпалено гърло, скарлатина, облекчават нервните тикове.

Коралите са успокоително средство, подпомагат главоболието, безсънието и нервната възбуда. Те умеят да възстановяват всички органи на гърлото и ларинкса, поради което се препоръчва на хора, на които им си налага да говорят непрекъснато, като по този начин напрягат много гласните струни и връзки. Подходящи са за оратори и певци.

Коралът в прахообразна форма се използва в много лекарства. Съдържащият се в коралите калций, за разлика от обичайният калций във водата, се разтваря и абсорбира много по-бързо и има много ползи. Той е източник на специални хормони, които имат силен положителен ефект върху човешкото тяло. Има доказателства, че калцият от корали нормализира кръвната захар, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, очиства отделителната система, увеличава еластичността на мускулите и ставите. Той нормализира правилния обмен на протеини в организма, функциите на мускулатурата на матката, дихателните и храносмилателните системи. Според древни свидетелства и книги прахообразният корал се използвал като лекарство за чревни спазми, заболявания на пикочния мехур и отравяния. През Средновековието, прахът от корали се използва за намаляване на телесната температура и като кръвоспиращо средство.

Понастоящем в Япония, белите корали се използват за възстановяване на костите при фрактури и за направата на стоматологични протези.

Магически свойства

Коралът е средство за подобряване на тонуса и облекчаване на умората. Той намалява напрежението, страха, тревогите, депресията и засилва предпазливостта.

Коралите имат благотворен ефект върху човешката психика, неутрализират отрицателните състояния на гняв и завист. Използва се за привличане на късмет, счита се за универсално средство за защита срещу зли очи, насърчава щастливия живот заедно. Като талисман предпазва собственика от лоши хора. Коралът е прекрасен амулет за деца.

Древните гърци считали розовия корал за символ на безсмъртието и щастието.

В средновековната Европа коралът е бил символ на скромност и непорочност. Те вярвали, че коралите подпомагат разума и засилват мъдростта, допринасят за развитието на логиката и интуицията, укрепват паметта. Смятало се е, че те предпазват от беди, помагат в трудни житейски ситуации, пазят от светкавици, отблъсват демоните и изкушенията.

Коралът е защитник на пътниците, брани ги от урагани, бури, неприятни срещи и улеснява безопасното завръщане у дома. Те засилват пророческите дарби и са талисман на гадателите.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови