Кремък | Кристали

Кристал Кремък - Камък защитник на дома

Лечебно действие

Монголските лечители използват кремъка за лечение на стомашно-чревни заболявания, като го поставят в областта на слънчевия сплит.

От дълги години кремъкът се е използвал за премахването на брадавици. Счукан на прах и посипан върху отворени рани помага за предотвратяването на гангрена.

Кремакът се използва за пречистване, дезинфекция и активиране на питейна вода чрез поставянето му в нея. Под въздействието на водата, той променя своята структура, в резултат, на което се утаяват тежките метални съединения, потиска развитието на микроорганизми и патогенна микрофлора. Присъствието на кремък във водата е профилактично средство срещу различни инфекции, има болкоуспокояващ ефект, антисептично, кръвоспиращо и регенериращо свойство. Водата с кремък възстановява отслабен имунитет, помага при хепатит, туберкулоза и диабет от всякакъв вид.

Кремакът се използва при лечението на хипертония, стомашно-чревни и бъбречни заболявания, атеросклероза, възпалителни процеси на пикочно-половата система, хранително отравяне, пародонтоза и други заболявания на устната кухина.

Как да направите вода с кремък?

Изплакнете кремъка, сложете го в стъклен съд пълнен с вода в размер, който вие желаете, като се съобразите с това, че колкото по-голям е съда, толкова повече парчета кремък е нужно да поставите за да въздейства на водата. Оставете съда в покой 7 дни при стайна температура, за предпочитане на тъмно място. След седмият ден внимателно, без да разклащате много съда и утаената утайка в него, изсипете водата в друг съд, от който ще използвате вече готовата вода. След всяка употреба кремъкът трябва да се изплакне обилно с течаща вода и да се постави в новата порция вода.

Магически свойства

В много азиатски и европейски народи кремъкът се смята за камък-пазител и за защитник на дома. Държан в него той укрепва семейното благополучие. Използва се за направата защитни амулети.

От древни времена кремъкът се счита за помощник на пътуващите. Той ги защитава от трудностите по пътя, предпазва от възможни насилия, мошеничества и измами.

Смята се, че кремъкът прави своя собственик мъжествен, смел, силен и предприемчив.

При жените този камък възстановява контакта с женската мъдрост и силата на жрицата. Идеален е за ритуали, които символизират прехода на момичето към женствеността.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови