Лазурит | Кристали

Кристал Лазурит - Камък на приятелството

Името на този кристал има арабски произход и идва от думата „азур“, която означава синьо небе. За асирийците лазуритът е свещен камък дал синьото на небето.

Кралят слънце Людовик XIV също е разчитал на неговата сила, а Наполеон го е носел по време на похода си през Египет като е вярвал, че той го защитава от нараняване.

Лечебно действие

Лазуритът укрепва тялото, ума, съзнанието и се използва за стимулиране на целият организъм. Той подпомага съня, понижава кръвното налягане и високата температура, полезен е и при лечението на различни възпаления, очни и нервни заболявания, мигрена, астма и радикулит.

Смята се, че лазуритът подобрява протичането на бременността и предотвратява спонтанните аборти. Той помага за заздравяването на рани, засилва зрението ако се носи постоянно и облекчава планинската болест. Камъкът подкрепя хората да се справят по-лесно с депресията, благоприятства гърлото, ларинкса, щитовидната жлеза, дихателната и нервната системи, пречиства органите, костният мозък, имунната система и тимуса.

Магически свойства

Лазуритът е символ на сполуката, успеха и просперитета. Той подпомага изработването на планове и проекти, укрепва приятелството.

Това е камък на искреността и приятелството, който поддържа партньорството между мъжа и жената. Когато се прави дипломатически подарък, включващ лазурит, неговият символ има много по-голяма сила от думите, защото се счита за знак на истинско приятелство, подкрепа и сътрудничество.

Отдавна се знае, че дълбокият син цвят на лазурита умее да успокоява, помага да се освободим от депресията, насърчава вътрешния мир и развива интуицията.

Йогите използват лазурита, за да пречистят аурата от негативни влияния, тревожни мисли, стари спомени, скърби и други неща, които трябва да бъдат освободени от паметта на човека, защото вече са станали ненужни. За тази цел, според йогите, трябва да поставите кристала на "третото око" и да се концентрирате в медитация за няколко минути.

Като камък на искреността лазуритът помага да се изправите срещу истината, да я приемете и да прозрете на какво иска да ви научи тя.

Тинктура приготвена с лазурит помага да се освободите от емоционалните си ограничения.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови