Ларимар | Кристали

Кристал Ларимар - Камък на пророците

Този кристал е открит наскоро и е разновидност на минерала пектолит, известен още с имената Камък на делфините и Син пектолит. Той се среща само на едно място в целият свят. Лармарът за пръв път е открит през 1916 г. в Барахона, югозападно от Доминиканската република. Тогава е намерен от испански свещеник Мигел Доминго Фуертес Лорен, който докладвал откритието си на архиепископ Ноел в Санто Доминго, но уви, тогава не са предприети никакви по-нататъшни действия и камъкът не добива популярност. Така до 1974 година, когато американски доброволец от Корпуса на Мира Норман Рилинг и доминиканеца Мигел Мендес, преоткриват камъка по плажовете на Барахона, в близост до наносните слоеве на реката Бахоруко. Кръстен е на името на дъщерята на Мигел, който го е нарекъл за пръв път с името Ларимар- Лари (на дъщеря си Лариса) и Мар (от испанската дума за море), тъй като точно наподобявал цветовете на морето, в близост до което бил открит.

Лечебно действие

Ларимърът стимулира слънчевият сплит, сърцето, гърлото и трето око като повишава съпротивителните сили на човека. Носен в близост до тялото или върху него спомага за премахване на негативните мисъл форми, прикрепени към енергийното поле. Разсейва енергийните блокажи в главата, врата и гръдният кош. Поставен върху болезнено място намалява и премахва болката.

Ларимарът хармонизира психиката и умът. Под негово влияние мислите се подреждат, емоциите са успокояват и каналът за получаване на информация се стабилизира. Освен това, ларимарният помага много за разбирането на цялостната картина.

Магически свойства

Известен, като камък на пророците, той може да посее в събеседника зрънцата на новото знание и да им даде сили да израстат.

Ларимарът издига естествено съзнанието и хармонизира тялото и душата към нови по-високи вибрации. В духовно отношение помага на душата в земно въплъщение да се освободи от всички ограничения, които и пречат да поеме по истинския си житейски път. Подходящ е при осъществяването на контакт с други светове и получаването на ценна информация от тях. Този кристал е изключително полезен на хора, които искат да намерят своя духовен партньор, лекува трудните връзки обусловени в минали животи и тяхното преодоляване в настоящето.

Ларимарът освобождава от навика сами да вредите на себе си и да се самонаказвате. Облекчава чувството на вина, като помага да възвърнете контрола над живота си.

Този кристал е силно свързан с енергията на Земната богиня, която помага на жените да се настроят към присъщата си женственост и да възстановят връзката си с природата.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови