Лунен камък | Кристали

Кристал Лунен камък - Камъка на луната

Вярва се, че този камък е силно свързан с луната, защото когато тя нараства се прояснява, а когато намаля той помътнява. От тази свързаност с най-близкото до земята небесно тяло лунният камък е получил своето наименование.

Лечебно действие

В традиционната тибетска медицина лунният камък се е използвал за лечение на психични заболявания, епилепсия и други нервни преходни изблици, както и при изчерпване на нервната система.

Полезен е при лечение на бъбречни заболявания, черния дроб и жлъчните пътища, пикочния мехур и пикочните канали, парализа, оток и водянка, инфекциозни заболявания, безсъние, артрит, треска, сепсис, астма, кръвни заболявания, хронично възпаление на сливиците, заболявания на гръбначния стълб, фрактури и възпаление на костната тъкан.

Магически свойства

Много народи са считали лунният камък за по-ценен от златото и затова го приемали за свещен. За поклонниците на луната в Индия той е най-почитаният камък. Важно е да се използва в съответствие с лунните фази, защото това допълнително засилва неговите качества и способности да служи на този, който го притежава. На новолуние той концентрира в себе си магическата сила на луната, от където идва и името му лунен камък. Символизирайки магическата сила на лунната се смята, че е най-подходящ за хора родени на пълнолуние.

Лунният камък успокоява ума, пробуждайки в хората мечтателност, мекота и нежност, премахва гнева и вътрешното напрежение, допринася за развитието на интуицията и въображението, носи облекчение на хора, които изпитват дискомфорт по време на пълнолуние. Ако се вгледате в лунният камък в лунна нощ, той ще ви донесе спокойствие и мир.

В Индия се смята, че лунният камък носи добър късмет. Той приема и привлича любовта, поради което носен като амулет ще ви донесе любов в живота. Лунният камък събужда нежната страст и заради това е истински ценен като подарък за любим човек.

Древните халдейци, които били изключително точни в своите предсказания, слагали под езика си лунен камък за да засилят виденията си.

От древни времена лунният камък се смята за талисман на ораторите и самоуверени хора.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови