Магнетит | Кристали

Кристал Магнетит - Камък на привличането

Лечебно действие

В съвременната медицина магнетитът се използва за лечение на вегетативната нервна система и за подобряване на нервната регулация на тялото. Той има противовъзпалително действие, ускорява процеса на тъканна регенерация при трофични язви, рани, костни фрактури, последици от изгаряния, намалява чувствителността на рецепторите (има обезболяващ ефект).

Магнетитът е особено важен при лечението на кръвоносната система и сърдечните заболявания (исхемична болест на сърцето, хипертония и т.н.).

Има доказателства, че магнетитът помага при ставни болки, главоболие, атеросклероза, хронична венозна недостатъчност, алергични и сърбежни дерматози, възпалителни заболявания на женските репродуктивни органи.

Магнетитът се използва в специални магнитни гривни, различни биопрепарати и топки за стимулиране и подобряване на тялото.

От древни времена в медицината магнетитът се използва натрошен на прах като кръвотворно средство при анемия, тежка загуба на кръв и обща слабост, когато тялото се нуждае от желязо в състава на кръвта. Полезен е за спиране на кръвотечение от носа, лекува мускулни разтежения и схващания.

Плиний Старши в своите писания посочва, че магнетитът помага при лечение на очите, при изгаряния и рани.

Магически свойства

От древни времена се приписват много магически свойства на магнетита. Той се смята за силен защитен камък, предпазващ от врагове. Стимулира нововъведенията и изобретенията, помага при изготвянето на нови планове, организирането на ново предприятие.

Магнетитът помага да се разкрият (или да се подобрят) необикновените способности в човека. Ако се постави в областта на "третото око", се създава мост, който свързва обикновеното съзнание със свръхсъзнанието.

Благодарение на своя магнетизъм този минерал има славата на магическия камък на вълшебници и алхимици.

Магнетитът се използва в спорта за облекчаване на травми и болките свързани с тях.
Той подпомага медитацията, като засилва телепатията и визуализацията. Магнитната сила на камъка умее на привлича любов, отдаденост, лоялност и всичко друго, за което го помолите.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови