Малахит | Кристали

Кристал Малахит - Камък на здравето

Лечебно действие

Малахитът се счита за "камък на здравето", лекува астма, ревматизъм, зъбобол, отравяне и помага за преодоляване на депресията.

В съвременната източна и западна литотерапия, малахитът се използва за лечение на сърдечни и белодробни заболявания, за подобряване на функциите на панкреаса и далака. Той подпомага възстановяването на тъканите, успокоява нервната система, има благоприятен ефект върху хипофизната жлеза и епифизата.

В индийската аюрведа малахитът се използва за "разтваряне" на енергийни тапи и тяхното отваряне за преминаване на биоенергийните потоци. За да се постигне това, парчета малахит се поставят в областта на сърдечната чакра (Анахата) и на "блокираните" области в тялото.

Прикрепен малахит към слънчевия сплит облекчава емоционалното напрежение, хармонизира енергията между сърдечната и пъпната чакра.

Колкото по-светъл е камъкът, толкова по-висока е лечебната му сила.

Някои американски изследователи твърдят, че малахитът е добро анти-радиационно средство.

Поставен в областта на втори енергиен център малахитът облекчава менструалните спазми и помага при раждане, поради, което е наричан още акушерски камък. Резонира добре с женските полови органи.

Парчета малахит се използват за контактно лечение, особено върху областта на сърцето, под формата на мъниста и висулки, пирамиди, топки и яйца от този камък.

Магически свойства

Малахитът сред много народи се използва като талисман защитаващ от злини, "лоши очи", а децата, предпазва от болести и опасности.

Малахитът създава в тялото физическа и емоционална хармония. Той дава мъдрост, хитрост и духовна сила. Малахитът в златен обков носи късмет в бизнеса, дава успех в любовта.

Малахитът абсорбира и разтваря негативните енергии, поради което трябва да се почиства след всяка употреба. За целта, използвайте пирамида, изработена от този камък, планински кристал или зеолит.

В индийската лечебна практика синьо-зеленият малахит е високо ценен. Използва се като се постави на "третото око", така той очиства подсъзнанието от обиди, тревоги, страхове и маниакални състояния. Ако се постави на слънчевият сплит или трети енергиен център успокоява емоциите.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови