Мерлинит (Дендрит опал) | Кристали

Кристал Мерлинит (Дендрит опал) - Камък на магията и късмета

Мерлинитът е разновидност на кварца от рода на халцедоните, който има в себе си дендритни включения. Някой от късовете притежават също и опализиращ блясък.

Лечебно действие

Мерлинитът се използва за лечение на състояния, чийто корен е в минал живот, като помага да те да бъдат освободени и да се достигне до хармония в настоящето. Той възстановява баланса между мъжкото и женското начало, съзнателното и несъзнателното, интелекта и интуицията. Подпомага дихателната и нервната система, циркулацията на кръвта и кислорода в тялото, стомаха и тънките черва, сърдечната дейност. Засилва енергийният поток през гръбначният стълб и мозъка, което хармонизира нервната система.

Магически свойства

Този кристал пази в себе си отпечатъка на колективното знание на шамани, магьосници, алхимици, жреци и други хора, които имат връзка с използването на енергията, чието умение в миналото е наричано с думата магия. Характерният му бяло черен цвят обединява духовните и земните вибрации, като позволява да се достигне до духовните светове. В миналото той се е използвал за да подпомага жреците в магическите им ритуали.

Мерлинитът има способността да предизвиква пътувания както в миналото, така и в бъдещото с цел да се получи информация, която да подпомогне както настоящето така и да се организира по-добре предстоящият животът. Този камък е в синхрон с елементите на земята, въздуха, огъня и водата, като заедно с това е способен да ги обединява.

В духовно отношение мерилинитът е уравновесяващ камък, който носи хармония и баланс на всички нива. Той е идеален за прекратяване на борбата между мъжкото и женското начало и тяхното осъзнато обединяване. Способен е да премахне остарели и негативни поведенчески модели и стимулира прехода към новото начало. Подпомага преодоляването на преживян негативен житейски опит като извежда позитивните знания и мъдростта от него.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови