Нефрит | Кристали

Кристал Нефрит - Камък на живота

Лечебно действие

Нефритът има висока топлоустойчивост и винаги е топъл и приятен на пипане. Положен в областта на стомаха или в близост до бъбреците, нефритът действа като продължително затоплящ се компрес или грейка, което постепенно облекчава болката. На Запад го наричат "бъбречен камък", който най-добре помага при лечението на бъбречни заболявания.

Нефритът нормализира кръвното налягане, подобрява функцията на белите дробове и сърцето, предотвратява изсушаването на косата, укрепва черния дроб, стомаха, сърцето, костите, цялата кръвоносна система, зрението и слуха.

Този камък е отлично средство за лечение на главоболие, замаяност, атеросклероза, инсулт и очни заболявания.

Масажиращите валяци от нефрит се използват за облекчаване на главоболие, нормализиране на кръвното налягане, повишаване на сексуалната сила, масажиране на кожата на лицето, за да се намалят бръчките, за предотвратяване на кожни проблеми. Масажът с нефрит стимулира и подпомага кръвообращението в мозъка, премахва умората.
Понастоящем често се използват възглавници с нефрит - древно китайско средство, базирано на лечебните свойства на нефрита.

Магически свойства

Нефритът е национален камък на Китай.

Той има силна енергия, дава на хората усещане за нежност, справедливост, желание за познание, умереност на живота, смелост, чистота. Камъкът подпомага щастливите промени, може да ви изведе от безизходни ситуации. Препоръчва се на тези, които искат да променят своя мироглед и начин на живот, на хора, които търсят просветление.

На нефрита се приписва способността да дава жизненост, добро здраве и дълголетие.

На изток нефритът е смятан за "камък на победата" и величието. Като амулет укрепва жизнените сили, предпазвайки от зли очи.

Носи късмет в хазарта, помага в бизнеса и финансова сфера.

В Китай се смята, че нефритът може да служи като индикатор за човешкото поведение, ако потъмнее показва, че са извършени не добри дела.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови