Обсидиан | Кристали

Кристал Обсидиан - Камък на спасението

Лечебно действие

Обсидианът представлява разтопена лава, която се е охладила толкова бързо, че не е имала време да кристализира. Той е камък без граници и ограничения, работи изключително бързо и с голяма сила. Най-големият дар на обсидиана е прозрението за причините за дисбаланса. Той помага за преработването на всичко, което е трудно да се приеме и насърчава физическото храносмилане. Премахва токсините, разсейва блокажите и напрежението във физическото и ефирното тяло, включително запушените артерии. Камъкът редуцира артритни и ставни болки, спазми и наранявания. Под формата на тинктура помага при шоково състояние. Намалява болката и спира кървенето, полезен е за кръвообращението. Обсидианът затопля крайниците и може да бъде използван за свиване на уголемена простата.

Обсидианът повишава енергията на бъбреците, стабилизира кръвното налягане, укрепва имунната система, има благотворен ефект върху стомаха и червата.

Смята се, че обсидианът е добър за тези, които имат проблеми с черния дроб и искат да намалят наднорменото си тегло.

Магически свойства

Обсидианът е талисман на практикуващи магове, учени и натуралисти. Използва се в магията за концентриране на силите на астрала.

Обсидианът е камък спасител, затова е добре да се носи като талисман. Той може да възпре лошите постъпки, да потуши негативната енергия, да подобри концентрацията и вниманието, да изостри мисълта, да облекчи напрежението, да помогне на човек да види собствените си недостатъци.

В Индия червеният обсидиан с преливащи цветове е почитан като очистващ камък, който пречиства от всякакви ниски вибрации, което допринася за освобождението на физическото тяло от различни негативни явления и разтварящ негативните задръствания.
В някои страни, обсидианът се използва за създаване на магически топки, чрез които се предсказва бъдещето.

По препоръка на известната литотерапевтка Катрин Рафаел, обсидианът се поставя върху слабините или пъпа за енергийно зареждане на тялото. Парчета от обсидиан, разположени по централната линия на тялото, допринасят за балансирането на енергията на меридианите. По нейно мнение също е полезно да се поставят малки парчета от планински кристал до обсидиана, като по този начин те помагат в борбата с психическите и емоционалните блокажи.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови