Огнен ахат | Кристали

Кристал Огнен ахат - Камък на огъня

Огненият ахат е разновидност на ахата представляващ смесица от червени, кафяви и оранжеви оттенъци, които му предават характерния огнен цвят, от където идва и неговото име.

Лечебно действие

Този кристал лекува нервната и ендокринната системи, нарушения в циркулацията на кръвта и стомаха. Помага на очите като усилва нощното зрение, пречиства погледа както на вътрешно (духовно) ниво, така и на външно (физическо) равнище. Огненият ахат е полезен при жените в менопауза като намалява състоянията на чести горещи вълни и отпадналост. Той намалява цялостно температурата на тялото, когато тя е повишена. Камъкът енергизира тялото като предотвратява източването на енергия от него. Ако се постави в областта на третото око способства неговото активиране и отключване на вътрешното зрение. Огненият ахат премахва енергийните блокажи в аурата и я зарежда.

Магически свойства

Огненият ахат е силно свързан със земята камък. Той носи успокояваща енергия, безопасност и сигурност. Благодарение на тези свои качества, той оказва подкрепа в трудните моменти от живота, като вдъхва вяра и кураж.

Този кристал е силен защитник срещу лоши мисли, като изгражда енергиен щит около тялото и отразява негативното обратно към човека, който го е излъчил за да му покаже, че не постъпва добре.

Този камък видно от името му умее да изгражда връзка с елемента на огъня с цел той да подпомага човека с качествата, които притежава. Огненият ахат засилва сексуалните преживявани, енергизира базисната чакра и засилва жизнеността на всички нива. Той побеждава страховете и създава чувство за дълбока сигуронст.

Камъкът стимулира желанието за самоанализ за да се открият вътрешните проблеми и да се намери решението им. Полезен е при лечение на пристрастявания.

Огненият ахат засилва релаксацията на тялото и неговото отпускане за да се постигне по-добър резултат по време на медитация. Той повдига духа и издигането на съзнанието до по-високо нива на разбиране.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови