Оникс | Кристали

Кристал Оникс - Камък на вдъхновението и силата

Лечебно действие

Ониксът помага за облекчаване на стреса, болката, насърчава емоционалното равновесие и самоконтрола. Използва се при разстройство на нервната система, депресия, безсъние, при лечение на сърдечни заболявания.

Ониксът облекчава болката и намалява възпалението. За това се използва при възпалени места и тумори.

Продуктите, изработени от оникс, повишават потентността, засилват слуха, подмладяват и укрепват паметта. Индийската астрология вярва, че ониксът е полезен за всеки човек, тъй като той концентрира биоенергията и изтегля болестите.

Смята се, че ако пиете вода от ониксова чаша, можете да преодолеете умората, да намалите чувството на глад.

Ониксът действа благотворно на зъбите, костите, костният мозък, свързани с кръвта нарушения, както и на ходилата.

Магически свойства

От дълго време ониксът се смята за камък на лидери и бойци. Той дава способността да управлявате хората, изчиства ума и ви позволява да проникнете в плановете на врага. Ониксът укрепва паметта, предпазва от внезапна смърт и покушения над живота. Той укрепва духовната сила, дава съпружеско щастие. Смята се, че помага да се освободим от нерешителността, срамежливостта и подозрителността.

В Индия ониксът винаги е бил символ на сполуката и успеха. Той отнема прекалената енергия, успокоява и помирява.

Този камък дава подкрепа при тежки или смущаващи обстоятелства, както и по време на силен психически и физически стрес. Помага при ученето на житейските уроци, подсилва самоувереността и насърчава да се чувствате спокойни в средата си.

Ониксът запазва спомени за неща случили се на носещия го. Това го прави полезен при работата върху предишни животи – при лечение на стари емоционални наранявания и травми, които се отразяват на настоящето.

Този кристал може да ви помогне да осъществи връзка с духовните си учители и наставници, и да получите от тях напътствията, от които се нуждаете. Има и способността да отвежда напред в бъдещето тези, които наистина могат да използват информацията от него пълноценно.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови