Опал | Кристали

Кристал Опал - Камък на любовта, вярата и състраданието

Лечебно действие

В средновековните творби по медицина в описанието на лечебните свойства на опал се казва, че той успокоява нервите, помага при заболявания на сърцето, меланхолия, припадъци, предпазва от бурни страсти, раздразнение, възстановява зрителната острота и блясъка в очите.

В съвременната литотерапия, опалът се използва за лечение на сърцето, нервите, хипофизната жлеза и епифизата. Смята се, че балансира всички функции на тялото, предпазва от инфекциозни заболявания, повишава потентността.

Този камък влияе добре на болестта Паркинсон, той регулира нивата на инсулин, улеснява раждането и облекчава предменструалният синдром.

Вярва се, че опалите губят блясъка си, предсказвайки болестта на своя собственик. Това се дължи на факта, че опалите са склонни да се пръснат във въздуха, изгубват цвета и прозрачността си при обезводняване или при контакт с мазнини и масла. Затова опалът трябва да бъде защитен от рязка промяна на температурата, от контакт с мазнини, козметика и периодично да се поставя във вода или увива във влажна кърпа.

Магически свойства

Този кристал засилва желанието за живот.

Опалът носи щастие, отблъсква тъмните мисли и страхове, предпазва собственика от болести. Като амулет предопределя успех във всички начинания.

В Индия вярват, че опалът помага на децата да растат, просветлява ума, освобождава от мрачни мисли и страхове, улеснява комуникацията между хората и приятелските отношения.

Опалите придават сила на ясновидството, разкриват подаръка на пророчеството, помагат да се предскаже бъдещето. Индийските магьосници използват опала в много магически ритуали. Може да се използва при навлизане в опасни места и в дейността на шаманите, за която е нужна защита. Когато е добре програмиран той ви прави незабележими и невидими.

В Европа опалът е символ на доверие, щастие, надежда, нежна любов, чисти мисли и съчувствие. На изток обаче той е камък на фалшивите надежди и илюзии, замъглява съзнанието с напразни мечти и всякакви страхове.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови