Перли | Кристали

Перлени кристали - Символ на чистота и невинност

Перлата е минерал от органичен произход. Образува кръгли варовикови образувания, които се намират в черупките на някои морски и сладководни двучерупчести мекотели. Перлите са бели, сребристо-бели, кремави или ярко розови. По-рядко има златисто-кафяви и черни перли.

Лечебно действие

Изделия направени от перли помагат при заболявания на бъбреците, черния дроб, храносмилателната система и хипертонията. Перлите са използвани за лечение на катаракта и други очни заболявания. Древните китайци го използват за подобряване на зрителната острота, както и за лечение на болести на ушите.

В тибетската медицина се посочва, че перлите помагат при загуба на памет, нервни разстройства и нервна слабост.

Перлите са добро кръвоспиращо средство. Затова се използват под формата на прахове и настойки подходящи при кървене на венците, повръщане на кръв, кървящи хемороиди.

Прахът от перли и бисери е можело да бъде закупен във всяка средновековна аптека до 18 век. Това лекарство се е предписвало като лечебна сила, която може да помогне срещу всички видове заболявания. Микроелементите, които влизат в тях, са наистина способни да упражняват стимулиращ и укрепващ ефект върху човешкото тяло. През Средновековието, деца страдащи от анемия, са били лекувани с мляко с натрошени в него перли. Днес натрошени на прах перли се продават все повече, като се препоръчват за козметични цели, като хранителна добавка, за лечение на кожни заболявания и ускоряване на зарастването на рани, изгаряния и др. При литотерапията, терапевтичната и здравословна перлена вода за пиене, приготвена по системата Аюрведа, е много популярна. Тя има противовъзпалителни, антимикробни и кръвотворни ефекти. Перлената вода има укрепващ и биостимулиращ ефект. Помага при възпалителни процеси, отравяния, при състояние на треска, чернодробни заболявания и холелитиаза, нормализира менструалния цикъл.

За да се получи заредена вода от перли е нужно няколко перли да се поставят в чаша с вода и да престоят там през нощта. Преди да направите перлената вода е нужно перлите да се сварят във вода.

Магически свойства

В Европа перлите са символ на дълголетието, в Индия са символ на просперитет и благополучие. Перлата е символ на нетленност и съвършенство. В Китай перлата е символ на плодородието и магическата сила, в Гърция и Индия е символ на брака. В много страни вярват, че перлите допринасят за дълголетието. Съзерцанието на перли успокоява психиката, придава спокойствие и мир. Трябва да се отбележи, че перлата помага при страдание от несподелена любов и също така, може да извести собственика си, че нещо с неговото здраве не е наред, като губи своя блясък. На изток вярват, че пръстенът с перла предпазва от крадци, нечестни сделки, защитава от зли очи.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови