Пирит | Кристали

Кристал Пирит - Камък на здравето

Лечебни свойства

Смята се, че пиритът хармонизира всички процеси в организма, както на физическо, така и на психическо ниво. Традиционните лечители препоръчват да се носи пирит или бижута от него. Той нормализира всички вътрешни процеси, влияе на нервната система, помага при нервно изтощение.

В древните трактати на Плиний Стари се споменава, че сухият смлян пирит се използва "за лечение на гуша и язви", поради, което е наречен камък на здравето.

Пиритът влияе на костите, стимулира регенерацията на клетките, възстановява нарушенията в ДНК, помага при лош сън в следствие на стомашно неразположение. Той укрепва храносмилателният тракт и неутрализира погълнатите токсини, спомага кръвната циркулация и дихателната система, повишава нивото на кислорода в кръвния поток. Пирита действа благоприятно на белите дробове, облекчава астмата и бронхитите. Той оказва благотворно влияние на мозъка и подобрява паметта.

Магически свойства

Пиритът е мощен магически инструмент. През Средновековието той често бил използван от алхимиците, а в наши дни от практикуващите магьосници.

Пиритът дава голяма емоционална сила, може да подобри настроението, да повиши общия тонус и работоспособността. Този камък помага да засилите увереността в себе си, да се освободите от страховете и да станете лидер.

През Средновековието пиритът се е считал за мъжки камък.

Този кристал е идеалният енергиен щит. Той отблъсква негативната енергия и замърсителите на всички нива, включително и инфекцизиозните заболявания. Носен около врата предпазва изцяло ефирното и физическото тяло, отклонява опасности и наранявания.

Пиритът способства за изявата на способностите ви и потенциала, който носите в себе си, като стимулира потока от идеи. Разположен на бюрото ви къс от пирит, зарежда пространството около него. Камъкът учи как да виждаме същественото и насърчава дипломатичността.

Пиритът е камък, който съхранява в себе си идела за съвършено здраве и благополучие.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови