Пироп | Кристали

Кристал Пироп - Камък на огъня

Лечебно действие

Пиропът е разновидност на граната и като такъв в основата си носи характеристиките и особеностите му. За него йогите вярват, че стимулира кръвообращението, дава енергия и възбужда страстта. Затова се препоръчва да се носи под формата на украшения или да се използва контакта с тялото, като се постави на сексуалната чакра (втори енергиен център).
Пиропът е стабилизиращ камък – укрепва циркулацията на кръвта и влияе на храносмилателният тракт, неутрализира киселините в стомаха, облекчава възпаленото гърло.

Магически свойства

Пиропът е източник на биоенергия, който зарежда човека силно енергийно, събужда страстта, дава сила и безстрашие.

Според възгледите на индийските йоги, пиропът трябва да се носи от енергични, властни, емоционални хора, които са в постоянно напрежение и стрес. Той им помага да съхранят енергийния си потенциал и носи щастие. Пиропът обаче не се препоръчва за инертни, студени и прекалено рационални хора, тъй като това ще създаде неблагоприятни ситуации за тях.

Йогите отбелязват, че пиропът със своя цвят отразява емоционалното състояние на човека. Неговият цвят прелива в кърваво-червен (при нормално енергийно състояние) или потъмнява (при изобилие на енергия Ян). В последния случай е по-добре да не го носите и да не го държите в ръцете си. Смята се, че пиропът се насища в кърваво-червен цвят само в ръцете на много активен и страстен човек.

Пиропът зарежда с виталност и харизма, увеличава качеството на живот и креативността. Той защитава базисната и коронната чакра, като ги свързва и спомага за заземяването на по-висшата мъдрост, така че тя да има приложение в живота и развитието в него.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови