Планински кристал | Кристали

Планински кристал - Камък на знанието и цялостното лечение

Кварцът е най-разпространеният кристал на земята не само като количество, но и като разнообразие от цветове, оттенъци и форми. Той е на-силното средство за усилване на енергийното и лечебно действие на планетата, което произлиза от неговата хеликоидална, спираловидна кристална структура. Находищата му по целият свят са като транслатори на енергия, които я съхраняват, излъчват, регулират и поддържат баланса на земята и всичко живо по нея.

Лечебно действие

Планинският кристал има положителен ефект върху гръдния кош и дихателната система. Смята се, че ако държите в себе си продукт от кварц или малки парченца от този кварцов кристал, той значително облекчава човека при настинка.

Вода приготвена от този вид кварц поставен в нея и изложена на слънчева светлина е изключително популярна в народната медицина за лечение и пречистване на тялото и душата от всякакви замърсители. Колкото по-дълго време водата е изложена на слънце с кварца в нея, толкова повече тя се насища с лечебна енергия, мъдрост, сила и любов на които камъка е носител. Пиенето на тази вода подобрява значителна не само физиката на човека, но и неговото духовно развитие.

Кварцовата вода е биологично активна и полезна за профилактика на различни заболявания, за стимулиране и подмладяване на тялото. Използва се и за козметични цели. Редовното миене с кварцова вода прави кожата по-еластична, гладка и издръжлива, намалява бръчките, подмладява и помага лечението на акне. Освен всичко това кварцовата вода се използва за овлажняване на кожата, като лосион, за компреси върху контузии, изгаряния, порязвания, възпаление на кожата и т.н.

Планинският кристал не случайно е наричан универсален лечител, защото съдържа в себе си всичко необходимо за да подпомогне човека във всяка сфера на живота.

Магически свойства

Планинският кристал се свързва с излъчването на човека и се хармонизира със специфичните за него енергийни нужди от лечение на всички нива на тялото и душата. Той възвръща енергийното състояние на човека до най-доброто възможно за него и му помага да се освободи от неразположенията, като разкрива положителното и урока в тях.

Този кристал е способен да съхрани огромно количество информация в себе си, поради което е наречен природен компютър или кристали на духовната библиотека пазейки в себе си безценно знание и мъдрост, което чака да бъде разкрито.

Планинският кристал е най-ефикасният камък, който може да се използва за програмиране. Използван по време на медитация той засилва концентрацията и намалява силата на разсейващите фактори.

ВИЖ ОЩЕ: Енергийно заредени кристали за лечение, закрила, хармонизиране, балансиране и трансформиране на енергийни блокажи от негативна енергия:
>>> ЕНЕРГИЙНО ЗАРЕДЕНИ КРИСТАЛИ <<<

Добавете коментар


Защитен код
Обнови